Aktuális számunk hirdetői

Ofszetárakat emel a Sun Chemical

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Emeli ofszetfestékárait a több mint 7,5 milliárd dollárt forgalmazó Sun Chemical is. Március 1-jétől minden régió érintett lesz az ofszetfestékek és -lakkok áremelésében.

Diplomatikusan a Sun Chemical úgy fogalmaz, hogy az emelés mértéke egyszámjegyű lesz a magas tartományokban. Az áremelés mértéke függ a különböző termékek összetételétől. A speciális áremelési mértékeket a Sun Chemical kommunikálja vevőivel.

2016 óta minden évben folyamatosan emelkednek a festékárak. A mostani emelés ellenére 2018-ban további növekedések várhatók. Ezek főleg a termelési költségek és a környezetvédelmi előírások betartásából következnek. Mindehhez a Kínából származó fontos alap- és segédanyagok árának növekedése is nagyban hozzájárul. Árbefolyásoló tényező az olaj, az oldószer és a különböző desztillált anyagok, valamint a pigmentek árának növekedése is.

Proaktív együttműködést és tárgyalást folytat a Sun Chemical beszállítóival a költségek minimalizálása és kézben tarthatósága érdekében. A gazdasági realitás azonban folyamatos költségnövekedést jelent. A minőségi termelés és a szervizszolgáltatások fenntartása elkerülhetetlenné teszik a végfelhasználói árak emelését.

 

 

Share

Kiegészítő információk