Aktuális számunk hirdetői

Koenig & Bauer sarzsi

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Telefonos raktárnyilvántartás és sarzsikövetés

Már egy éve sikeresen működik a Rapida LiveApp információs és karbantartó panel. Ez most ProductionApp nevű további szolgáltatásokkal bővült, így a termelés univerzális számítógépes követőrendszereként működik.

Minden nyomdaüzemben előfordulhat az a helyzet, hogy egy szükséges segédanyag, mint például habzásgátló vagy nedvesítőadalék váratlanul elfogy. Üres a raktár, mert az előző műszakban valaki felhasználta az anyagot, de elfelejtett erről információt adni. Az ilyen jellegű problémákat szünteti meg a Koenig & Bauer ProductionApp programja, ami raktár- és sarzsikövetőként androidos mobil telefonok segítségével működik. A rendszer működését az okostelefonokba beépített NFC-funkció teszi lehetővé. Ennek segítségével az adatrögzítés a termelőhelyeken egyszerűbbé válik. Maga a rendszer a raktárban kezdődik, az ott lévő anyagok és segédanyagok, festékek, lakkok, gumikendők, porok, NFC-kódot kapnak, az NFC-Setup segítségével tetszőleges számú cikket rendelhetünk a rendszerhez

A  raktárból  történő  kivétel  esetén,  vagy az állapotfelmérés során a különböző raktározási helyhez rendelet anyagok és segédanyagok valós mennyisége jelenik meg. A raktáros így össze tudja hasonlítani az elméleti és a gyakorlati mennyiségeket, látja a valós készletet. Az eltérések egyszerűen javíthatók az NCF segítségével. Az okostelefon a kód érzékelésekor a kijelzőt átállítja, és automatikusan megtörténik az adatok módosítása.

A nyomdagépnél a felhasználási hely, így például a nyomómű szerint  történik a rendezés. Az okostelefon minden releváns információt rögzít, mint például az anyag színe, maradék mennyisége, felhasználási helye. A gépmester kiválasztja azt a mennyiséget, amivel a szükséges utántöltést elvégezte, és csak beszkenneli az anyag kódját. A kijelzőn is megjelenik a kód, és a gépmester további információkat adhat meg, mint pl. mennyi festékre van szüksége a teljes munka elvégzéséig. Az  adatbankban  tárolt  információk  ezeket utasításként figyelembe tudják venni, például a raktárban lévő festék mennyiségéből kivonják a munkához szükséges mennyiséget, és abban az esetben, ha a raktárban lévő minimális készletmennyiség alá süllyed a valós érték, azonnal automatikus információt küld az illetékesnek e-mail segítségével. Minden raktári cikkhez hozzárendelhető egy felelős, aki a szükséges mennyiségeket akár webshop segítségével után tudja rendelni.

A Koenig & Bauer rendszere könnyen kezelhető, a LogoTronic Professional termelésirányítási rendszerbe illeszthető.

 

Share

Kiegészítő információk