Aktuális számunk hirdetői

Hess-díjas: Palyik Gabriella

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Dolgozni csak pontosan, szépen...

A Prosystem Print Kft. Hess András-díjas pénzügyi igazgatója, Palyik Gabriella hisz a munka melletti folyamatos tanulásban, képzésben, szerinte a mai gazdasági környezetben ez elengedhetetlen, és úgy gondolja, a tanulás nehézségein pedig mindig átsegít a kollégák, a munka, a nyomdagépek szeretet

A Prosystem Print Kft. Hess András-díjas pénzügyi igazgatója 2000 februárjában került a céghez, de addigi szakmai pályafutása is már nagyon érdekesen alakult. Eredetileg papíripari üzemmérnökként diplomázott, és amikor elhelyezkedett a Szabolcs utcai csomagolóanyag-gyárban, rögtön kapcsolatba került a nyomtatással, hiszen meg kellett ismernie a különböző csomagolóanyagok gyártásának fortélyait, de magát a termelés-irányítást is.

És már akkor folyamatosan tanult munka mellett, így amikor a Zrínyi Nyomda csepeli üzemegységébe került, elvégezte a Könnyűipari Műszaki Főiskola nyomdaipari szaküzem-mérnöki szakát.

A Zrínyi Nyomda nem csupán szakmai pályafutásában jelentett mérföldkövet, hanem emberileg is, hiszen itt ismerte meg a napjainkra már legendássá vált, a szakmában mindenki által ismert nyomdászokat. Hamarosan a nyomda gazdasági vezetésével bízták meg, ezt nagy lelkesedéssel végezte és közben – a változatosság kedvéért - rengeteg energiát, éjszakai tanulási órát belefektetve elvégezte a Pénzügyi Számviteli Főiskolát.

Némiképp kitérő volt a közszférában töltött néhány év, amikor is adóhivatalnál a társas vállalkozások ellenőrzéséért felelt. Ami nem változott, az a tanulás maga volt, ugyanis okleveles könyvvizsgálóként is sikerrel vizsgázott.

Palyik Gabriella hisz a munka melletti folyamatos tanulásban, képzésben, szerinte a mai gazdasági környezetben, különösen a számviteli, gazdasági területen mindez elengedhetetlen, és úgy gondolja, a tanulás nehézségein pedig mindig átsegít a kollégák, a munka, a nyomdagépek szeretete. Ez azért is fontos volt, mert amikor 2000 februárjában a Prosystem Print Kft.-hez került, új kihívást jelentett számára a kereskedelmi területet.

De kitűnő csapat jött már össze akkor is, és ez a mai napig nem változott, hiszen mindent elárul egy munkahelyről az, ha ott mindenki jól érzi magát és nap, mint nap örömmel jár be. Ha pedig az arc poeticáját kellene megfogalmazni? Leginkább József Attilával tudna válaszolni: dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.

A szakember 1983-ban ment férjhez, és mint mondja, azóta is „azzal az egy szem emberrel él együtt”. Két gyermeket neveltek fel, a nagyobbik fiú, aki már 34 éves és építészmérnök, a leány, 25 éves, és egyéves ösztöndíjon van jelenleg Japánban, Osakában.

A Fóton élő szakember egyik kedvenc napi hobbija a kutyasétáltatás, szereti a hegyeket, a természetvédelmi területeket, és napi 15 kilométer legyalogolása „semmilyen nehézséget nem okoz” neki.

                                                                                 Drávucz Péter

 

Prosystem Print

A Prosystem családi vállalkozás 1996-ban a magyar Prosystem Print Kft. megalakulásával jött létre. 22 éve áll nyomda- és csomagolóanyag iparban tevékenykedő ügyfelei rendelkezésére az értékesítés, a szerviz, a technológiai tervezés és a műszaki tanácsadás témájában. Magyarországon és Romániában összesen 22 európai gépgyártót képviselnek. De nemcsak gépeket és alkatrészeket forgalmaznak, hanem vevőszolgálatuk minden egyes ügyfelük részére kiváló szervizszolgáltatást garantál. Nagy tapasztalatuk van géptelepítések, gépköltöztetések, gépfelújítások és karbantartási munkák terén is. Majdnem minden munkatársuk folyékonyan beszél németül és/vagy angolul.

A cégcsoport központja Fóton található. Gép- és alkatrészraktárral, műhellyel és modernül berendezett irodákkal felszerelt saját irodaházban sikeres értékesítést és szervizszolgáltatást biztosítanak. Romániai telephelyükön öt munkatárs áll ügyfeleik rendelkezésére.

 

Share

Kiegészítő információk