Aktuális számunk hirdetői

Egyedi grafikák tömeggyártásban

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

HP Indigo Mosaic program

Reklámokkal terhelt világunkban a marketingszakemberek számára nagy kihívás az úgynevezett reklámvakság legyőzése. A fogyasztók belefáradnak a nap mint nap őket érő, számukra többnyire nem releváns információáradatba és tudatosan elkerülik a reklámzajt. Hogyan tompítható ez a jelenség? Milyen eszközökkel lehet a reklámokra immunissá vált fogyasztókat hatékonyan és nem tolakodóan megszólítani?

Igazán sikeres marketingkampány nem építhető fel a kiszolgálni kívánt piaci szegmens azonosítása és a célcsoport személyes megszólítása nélkül. A névre szóló változóadat-tartalom azonban csak az első lépés a személyessé tételhez vezető úton. A szöveges részek személyre szabása mellett az egyedi grafika még inkább emocionális töltetet ad egy-egy reklámanyagnak.   Óriási   hatás   érhető   el   azzal az ötlettel, hogy nincs két egyforma képi megjelenítés, a fogyasztó választhat a különböző változatok közül.

Az egyedi grafikai megjelenítés azonban nem olcsó mulatság, kivéve akkor, ha az tömeggyártásban valósulhat meg.

A digitális nyomtatás és egy speciális okos szoftver összekapcsolásával született meg az úgynevezett Mosaic rendszer,  amelynek lényege, hogy egy alapgrafika mutációi az egyes példányokat egyedivé varázsolják. Minden személyre szabott szolgáltatás, egyedi termék a partnereknek szóló extra figyelmet jelent. A fogyasztó kézbe véve a saját maga által választott példányt azt tapasztalja, hogy ilyen csak neki van, kizárólag az ő számára készült és senki másnak.

A PRINT & PUBLISHING jelen számának borítója is Mosaic rendszerrel készült. Az egyes példányok kilenc egyedi háttér,   különböző   színek   és   21   bolygó és űrobjektum véletlenszerű automatikus generálásával készült. Az alapgrafika elkészítését követően egyszer kell elhelyezni a kiegészítő elemeket, és a Mosaic program automatikusan a megadott példányszámban készíti el a digitális állományt, amibe mi most 1–4000 sorszámot helyeztünk el. A nagyteljesítményű számítógép 32 óra alatt készítette el az A/3-as állományokat, amit a B/2 formátumú HP Indigo 12000 digitális nyomógép közel másfél óra alatt nyomtatott ki. Ezt egy fényes fóliás laminálás követte. A felületnemesítés  még  ellenállóbbá  teszi  a  borítót, a fényes hideg felület jobban kiemeli a világűr káprázatos színeit és ridegségét.

Így  minden  olvasó  kezében  tarthatja  saját Gutenberg-galaxisát. Belegondolhat nyomdaterméke végtelenül sokféle, színes felhasználási lehetőségeibe. A négyezer borító között nincs két egyforma.

Minden borító egyedi és megismételhetetlen! Csak és kizárólagosan az Öné!

 

 

 

Share

Kiegészítő információk