Aktuális számunk hirdetői

Új display-gyártó bázist épített a DS Smith

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

2014 áprilisában döntött a DS Smith erlensee-i új gyártóüzemének létrehozásáról. A 40 ezer nm-es komplexumban alapanyagraktár, ofszetgépek, hullámkarton-berendezések, stancolók, ragasztógépek üzemelnek display-k gyártásához és végkiszereléséhez.

Teljesen egységes rendszerbe integrálták a húsz termelőberendezést. A rendszer automatizálja az alapanyagraktár, a gyártás és a kész termékek pillanatnyi helyzetét és programozott gyártását. Maga a gyártóüzem egy 120x100 méteres csarnokban kapott helyet. A jövőben teljesen elkülönítik az íves és tekercses anyagok raktárát. Ezeken a helyeken automatikusan készítik elő az anyagokat a feldolgozáshoz, és a különböző nyomdagépekhez vezető nélküli anyagtovábbító rendszerek szállítják a papírokat, de ugyanez érvényes a hullámkarton-kasírozó berendezésekre is.

Teljesen automatizálták a félkész termékek raktározását és puffer-tárolását is. Minden folyamathoz többműszakos maximális  kapacitás-kihasználást  terveznek. A hullámkartonok kasírozás után raklapozás  nélkül,  közvetlenül  kerülnek a kétemeletes, teljesen automatizált puffer-tárolóba, és onnan tovább a stancológépekhez. Alternatív megoldásként bypass  módon  a  gyártás  után  közvetlenül is történhetnek a kiszállítások. Központi recycling zónák gyűjtik a termelőberendezéseknél keletkező hulladékokat, aminek megvalósítása két ütemben történik. Elsőként meghatározzák a stratégiailag legjobb útvonalakat, intralogisztika segítségével optimális kapcsolódásokat valósítanak meg. A szoftvervezérlés figyelembe veszi a maximális ívoszlopmagasságokat a különböző berendezéseknél. Ugyanakkor a vezérlőprogram nyitott a különböző területeken megvalósítható változtatásokra is anélkül, hogy teljes körűen át kellene alakítani a logisztikai rendszert és a gépek alapanyag-ellátásának struktúráját. Ez hosszú távon jelentős megtakarítást biztosít.

A tervezési és előkészítési folyamatok 2015 júliusáig tartottak, ekkor történt meg az első kapavágás is, illetve kezdődött az építkezés. Mindössze egy év kellett a teljes megvalósításhoz, és a próbatermelés már 2016 júliusában elindulhatott. Mára az üzem elérte a tervezett kapacitási szintet.

 

Share

Kiegészítő információk