Aktuális számunk hirdetői

A jövőben is meghatározó a nyomtatott újság

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Styria Group & Manroland

Két nyomtatási bázisán modernizálja ofszet-rotációsgépeit a Styria Media Group, aminek köszönhetően 2018 végéig mintegy 30 millió eurós beruházást hajt végre.

Komplex fejlesztési programba kezdett a Styria, miszerint Grazban és St. Veit-ben új nyomdagépek felállítását, egy meglévő rotációsának korszerűsítését és új feldolgozósorok telepítését tervezi. A munkálatokat a manroland web systems és a Ferag végzi. A műszaki berendezések modernizálásával a médiavállalkozás portfólióját a jövő követelményeinek megfelelően akarja módosítani. Ez vonatkozik a digitális üzletre is. Így Grazban a Styria két új nyomdagépet telepít, St. Veit-ben pedig teljes mértékben korszerűsíti rotációs berendezését.

16 millió euró értékben a manroland web systems GmbH egy új Colorman e:line újságrotációs gépet szállít Grazba, és itt felújítja a meglévő Colorman rotációst is. 2027-ig   ugyanakkor   szervizszerződést is kötöttek. A teljes életciklusra kiterjedő szerződés preventív diagnosztikát, 24/7 telesupportot is tartalmaz a törő-kopó alkatrészek biztosítása, a karbantartás és a megelőző karbantartás mellett.

A két telephelyen három új feldolgozó-expediáló sort helyeznek üzembe, melyek működése figyelembe veszi a cross-média követelményeit is. Printportfólióját a Styria speciális reklámmegoldásokkal bővíti, és  nyomdaipari  termékeit  high-tech-megoldásokkal bővíti. Kurt Kribitz, a Styria elnökségi tagja szerint a nyomtatott és a digitális termékek nem zárják ki egymást, hanem épp ellenkezőleg, együttesen új, sikeres megoldásokat kínálnak. Markus Mair elnök szerint: „Meggyőződésünk, hogy a nyomtatott újságok a jövőben is jelentős szerephez jutnak és fontos funkciókat töltenek be. Minden szempontból erős márkáink, mint például a Kleine Zeitung és a Die Presse mértékadóak a Styria számára. Ezek a jövőben is döntően meghatározzák Ausztria médiajellegét. Vonatkozik ez a nyomtatott és a digitális formákra egyaránt.”

 

Share

Kiegészítő információk