Új európai óriás született

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Egyesült a CirclePrinters és a Roto Smeets

Évtizedek óta jelentős szerepet játszott külön-külön a CirclePrinters Holding és a Roto Smeets Group Európában. Egyesülésükkel Európa egyik erős és vezető print- és médiaipari vállalkozása született meg.

A megállapodás értelmében a CirclePrinters Holding a Roto Smeets Group  minden  részvényét  és  operatív tevékenységét készpénzben vásárolta fel. Ez is mutatja az újonnan létrejött vállalkozás gazdasági erejét.

Amszterdami székhelyű a CirclePrinters, de jelentős üzemei dolgoznak Ausztriában (Oberndorfer Druckerei, Salzburg) Belgiumban (Hélio Nyomda), Finnországban (Helprint Nyomda), Németországban (J. Fink Druck), míg Spanyolországban az Impresia Ibérica nyomda (Madrid, Barcelona, Toledo)  tartozik a  csoporthoz. Ezekben az üzemekben 1500 szakember dolgozik.

Nyugat-Európa egyik vezető nyomdai és médiavállalkozása a Roto Smeets Group, aminek székhelye Hollandiában, Deventerben található. Két divíziót működtet a csoport. A fő tevékenység a nyomtatás, ami a holland Deventerben és Weertben található, valamint ide tartozik a szintén holland Senefelder Misset nyomda és a celldömölki Antók Nyomda. A csoport másik üzletága a marketingkommunikáció, az MPG amstelveeni központtal működik Hollandiában. A csoport 1000 főt foglalkoztat.

Peter Andreou, a CirclePrinters elnök- vezérigazgatója szerint: „Kivételes lehetőséget jelent ez az együttműködési csomag, ami az európai nyomda- és médiaipar további konszolidációjának jelentős lépése, aminek következtében további növekedés várható. Az egyesülés révén versenyképes ipari platform született, innovatív és többletérték-szolgáltatást nyújtva megrendelőinknek.” Joost de Haas,  a  Roto  Smeets  elnöke  is  elégedett az egyesüléssel: „Mindkét vállalkozás kiegészíti   egymást   Nyugat-Európában, és erős pozíciókat birtokolnak az európai piacokon, többek között Németországban és Franciaországban. Együtt profitálhatunk a méretgazdaságosság előnyeiből, ami  különösen  a  marketing,  az  eladás  és a beszerzés területein nagy jelentőségűek. Optimalizálhatjuk megrendelés-állományunkat, cross-média, kommunikációstratégiai, contect-marketing részlegünk nagy szerephez jut az MPG nemzetközi médiahálózaton belül.” A vállalkozás elnökségét Peter Andreou és Joost de Haas közösen vezeti.

 

Antók Nyomda

 

Kizárólag 4 színes ofszet-rotációsmunkák készítésére specializálódott az 1994 óta  működő  Antók  Nyomdaipari  Kft. Dr. Hochbaum Pál ügyvezető szerint az Antók Nyomda eddig is nagy függetlenséget élvezett a Roto Smeets csoporton belül. A CirclePrinters és a Roto Smeets egyesülését követően változatlan feltételrendszerben dolgozhat tovább a nyomda.

Növekvő exportmennyisége is bizonyítja, hogy az Antók Nyomda versenyképes szolgáltatásokat nyújt a nyugat-európai piacokon. A két csoport Hollandiában intenzív munkát végez a vállalkozás szervezeti és adminisztratív  egyesítésének területein. A magyarországi leányvállalat versenyképességének intenzív növelése új gépi beruházással lenne lehetséges, ami a jelenlegi feltételek mellett önerős megoldással képzelhető el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Kiegészítő információk