Aktuális számunk hirdetői

Béflex Zrt.: Kulcsra kész megoldások

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Béflex Zrt., amely bankhálózatok, telekommunikációs ágazatok, üzletláncok és nagy múltú, közismert márkák gyártóinak és forgalmazóinak indoor/outdoor igényeit megvalósító komplex szolgáltatást, reklámipari megoldáscsomagot kínál az európai és a magyar piacon egyaránt.

Bárán Lászlóval, a cég vezérigazgatójával az Európában elsőként telepített technológiai fejlesztés apropóján beszélgettünk, aki szerint a fennmaradás és a vevőelégedettség kulcsa a folyamatos fejlődés, a piaci változásokra való azonnali reagálás, a Béflexben meglévő know-how korszerű, naprakész szinten tartása, a Béflexnél dolgozó emberek folyamatos fejlesztése, szakmai támogatása.

 

Kft.-ből zrt.

 

Családi vállalkozásként indult, és a mai napig családi tulajdonban van a Béflex Zrt. „Édesapámnak, Bárán Józsefnek sikerült behoznia az USA-ból 26 éve, egy akkor embargós listán levő asztali, számítógép- vezérlésű fóliakivágó plottert. Akkoriban még címfestők és grafikusok kézi kivágásokkal dekoráltak, így ez szinte űrtechnológiának számított.”

Gyorsaságát és minőségét hamar felismerte a piac. Multik, bankok, telekommunikációs cégek kezdtek Magyarországon működni, kialakult az FMCG-szektor. A gyorsan növekvő ügyféligény a Béflexet is folyamatos fejlesztésre késztette, mindez nagyságrendi növekedéshez vezetett.

2012-ben a növekedés és a változó külső gazdasági környezet hatására a Béflex Kft. egységes szervezetű zrt.-vé alakult, amiben leszabályozott folyamatok születtek, megtartva a kollégák kreativitását, a családi vállalkozás rugalmasságát. Bárán László  iskoláinak  befejezése  után  nyolc  éven át tudatosan a Béflex különböző gyártórészlegeiben fizikai munkát végzett, majd három évig középvezetőként tevékenykedett, 2015 óta pedig vezérigazgatóként irányítja a Béflexet. A családi vállalkozás jelleg számára értéket képvisel, ami a szervezeti kultúra része, de szemléletmódja túlmutat Magyarország határain, vállalkozására európai cégként tekint, melynek célja a hazai és európai megrendelők teljes körű és professzionális kiszolgálása. A 2017-es év külső és belső kommunikációs stratégiájának kialakítása is erre épül, amelynek legfontosabb eleme a Minds & Hands filozófia megfogalmazása.

 

Minds & Hands

 

„Nálunk a tudás a legfontosabb érték. Szakmailag felkészült, tehetséges, okos emberek, 26 éves piaci know-how, csúcstechnológia segítségével, teljes körű, hazai gyártói háttérrel a megrendelőink számára legoptimálisabb és ár/érték arányban legkedvezőbb megoldásokat tervezik. Ezeket kulcsrakészen, különböző nagyságrendekben, a legrövidebb kivitelezési határidőkkel, magas minőségben valósítják meg Európa egész területén.

Az ügyfeleinkkel való kapcsolattartást angolul, németül beszélő sales kollégák végzik, ügyfelekre dedikált rendszerben. A 120 főt számláló szervezet korszerű IT-, pénzügyi és controlling részleggel működik. A 2016. évben az árbevétel meghaladta a 2,7 milliárd forint volt, amelynek 35%-a exportból valósult meg. Designcsapatunk jelentős szakmai tapasztalattal bíró formatervezőkből, grafikusokból és grafikai operátorokból áll. Ügyfeleinket 2D-s grafikai tervezéssel, grafikai mutációk készítésével, valamint komplex 3D-s tér- és formatervezési feladatok végrehajtásával segítik.”

A  Béflex  gyártókapacitása  7000 m2-en található, és négy kiemelt termékvonalra koncentrál: magas minőségű digitális nyomtatás, signage termékek, papír display-k gyártása, valamint idén fő fókuszként a bútor- és permanens display termékcsoport.

 

Hightech eszközök

 

Fennállása óta a Béflex mindig is a legkorszerűbb termelőberendezésekkel dolgozik. Fejlesztései során került kapcsolatba az EFITM VUTEk céggel, amellyel azóta egy szorosabb szakmai támogatói és partneri kapcsolat is kialakult. Három éve vásárolta az első EFI VUTEk típusú gépet, azóta a digitális nyomdában több technológiai  újítás  is  történt,  egy  éve  üzemel a VUTEk® LX3 Pro síkágyas, nagyformátumú táblanyomtató. Ez a hibrid digitális gép tekercses és táblás anyagok nyomtatására egyaránt alkalmas. 3,2 méter szélességben 600 vagy 1000 dpi felbontással nyomtat, biztonságos LED UV-technológiával. Ez a berendezés is az Európában üzembe helyezett első gépek egyike.

Szintén  Európában  elsőként,  márciusban a Béflexben került telepítésre a csúcstechnológiás VUTEk 5r digitális, 5 méter széles tekercses nyomtató. Európán kívül még kettőről tudunk, ez a harmadik eszköz, amit a világban eddig telepítettek. Másfél nap alatt állították fel és helyezték üzembe. Óránként 455 m2 nyomtatási sebességgel 1200 dpi-s minőség elérésére képes,  LED- UV-technológiát alkalmaz.

„Jelenleg a piacon ez a legkorszerűbb nyomtató. Lényegesen gyorsabban és jobb képi minőségben nyomtat, mint azt az előző 5 méter széles nyomtatónk tette. Mindezt feleannyi festék- és energia-felhasználás mellett. Szakembereink képzésen vehettek részt az EFI brüsszeli központjában, ami lehetőséget biztosít számunkra, hogy gépeinket a saját szakembereink szervizeljék. Igazi partneri kapcsolat alakult ki közöttünk. Úgy vélem, hogy akár öt év technológiai előnyünk van más típusú gépet felhasználókkal szemben, ez pedig hatalmas versenyelőnyt jelent az európai piacon.”

 

 

 

Share

Kiegészítő információk