Gelbert ECOprint: Szenvedélyünk a nyomtatás

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Heidelberg-Forever új lehetőségekkel

Szokták mondani, hogy egyvalami örök, és ez nem más, mint a változás. Illetve egyeseknél a változásra való nyitottság a hajtóerő, hogy mindig legyen új mondanivaló a nyomdai megrendelőknek. Az innovációra való hajlam keveredve egy kis bátorsággal, de azért a biztonságos komfortzónában való maradás jellemzi Gellér Róbertet, a Gelbert ECOprint Nyomda tulajdonos ügyvezetőjét.

Pestiesen szólva zajlik az élet a nyomda háza táján. Most vannak túl egy komplett   költözésen,   igaz,   hogy maradtak Budapesten, a III. kerületben, de most a Szentendrei út másik oldalára költöztek, a Bécsi út 267. szám alá. Az új csarnok eleve nyomdának épült, így „csak” át kellett dobálni a gépeket egyik telephelyről a másikra, hiszen a szükséges infrastruktúra rendelkezésre állt. Az új csarnokban már egy légtérben folyik a munka, napi 24 órában.  A  körülmények  hatalmasat  változtak, mind a dolgozók, mind a megrendelők teljes megelégedésére. Apropó dolgozók. A tulajdonos nem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy nyomdáját az elhivatott és kiváló dolgozói különbözteti meg a többiektől, valamint az erős családi kötelék, mivel felesége, Zsuzsa több mint három éve a nyomda pénzügyi tevékenységet napi szinten erősíti. Sokoldalú segítséget nyújtott a nyomda átköltöztetésének előkészítésében, az új zárt technológiai sor megtervezésében, valamint az újjászületett, megfiatalított nyomda üzembe helyezésénél.

Új lendületet ad mindenkinek a változás: „Hiszen nagyon sok helyen zakatol már a legújabb heidelbergi nyomógép, de nálunk a nyomtatás szenvedély, azt is akarjuk tudni, ha az ügyfél elégedett, és természetesen azt is, ha nem!” Azt is gondolhatnánk, hogy Gellér Róbert ars poeticája is hasonló tőről fakad: A siker titka, ha a szokásos dolgokat szokatlanul jól csinálod". Ez a nyomdaiparban sincs másként. Egyébként Rockefeller  szájából  hallottuk  először  ezt a mondatot. De ha maradunk a szokásos dolgoknál, akkor rá kell jönnünk, hogy a Gelbert ECOprint nagyon sok mindenben nem is olyan szokásos. Szokatlan ugyanis, hogy egyszerre történjenek nagy dolgok, mint egy teljes átköltözés levezénylése, úgy, hogy az ügyfelek ebből ne érezzenek semmit. Szokatlan továbbá az is, hogy a költözéssel egy időben egy vadonatúj nyomógép érkezzen: egy teljesen új, B/1-es formátumú, 4 werkes, LED UV-technológiával felszerelt, lakkozóműves Heidelberg-Forever, azaz a legújabb generációs Speedmaster.

Sajnos még szokatlan, de már azért nem egyedülálló a fenntartható környezetünk védelme, amely a Gelbert ECOpPrintnél nemcsak üres szavakban merül ki, hiszen van három kislány a családban, akiknek immáron az egészséges jövő a tét.

„Mindig előre kell lépnünk, csak akkor állunk meg egy pillanatra, amikor körülnézünk, hogy merre menjünk tovább”– ennek mentén határozta el Gellér Róbert, hogy a legújabb heidelbergi B/1-es technológiát ötvözi a legújabb nyomdaipari trendekkel, ami az UV-technológia. Hamar felismerte,  hogy  az  ügyfeleknek  egyszerűen a tökéletes minőség jelentette standard mellett a gyorsaság is hatalmas előnyt jelent. „Ennél a LED UV-technológiánál nem kell többet törődnünk a száradási problémákkal, hiszen bármely papíron vagy egyéb nyomathordozón az azonnali térhálósodásnak köszönhetően egy azonnali feldolgozásra kész ív jön ki a nyomógépből. Ezen előnyökön felül az új CD egy kamrarákeles lakkozóművön keresztül tudja elkápráztatni az ügyfeleket a különböző UV-lakk effektekkel. A nyomatminőség állandóságát a teljesen automata spektrofotometrikus színellenőrző Prinect Axis Control biztosítja.”

Természetesen egy ilyen nagy gépi beruházás magával vonzza egyéb más területek modernizációját is. Az első ilyen lépés a nyomda életében a teljesen digitalizált munkafolyamat. Szinte a teljesen automatizált „work-flow” nagyon megkönnyítette a nyomda életét, és tiszta mederbe kerültek a különböző felelősségű körök is. A rendszer egy komplett Heidelberg Prinect Workflow, a PrePress Manager és Pressroom Manager modulokból állnak.

Így már érthető a „Forever” szó, ami nemes egyszerűséggel az „örök” szónak felel meg magyarul. A Gelbert ECOprint életében ez a szó sokat jelent a következőkkel együtt, mint fejlődés, innováció és környezetvédelem…

 

Társadalmi felelősségvállalás

 

Gellér Róbert 2010-ben alapította  nyomdai vállalkozását, amit az első pillanattól kezdve megkülönböztetett versenytársaitól, ezért a tökéletes minőség, a megrendelőorientált tevékenység mellett  a környezetvédelmet is az első helyre emelte. A Gelbert ECOprint nemcsak a legkorszerűbb termelőeszközöket használja, hanem 100%-ban alkoholmentes nyomtatási  technológiát  alkalmaz. A felhasznált festékek és papírok bioalapúak, környezetbarát módon, fenntartható alapanyagokból és gyártási technológiából készülnek a termékek. A VOC-kibocsátást ISO környezetirányítási rendszer és szabvány, auditok, FSC- tanúsítványok igazolják. A nyomda dolgozói kórházakat, ifjúsági intézményeket támogatnak az Ipoly folyó rendszeres megtisztítása mellett.

 

 

 

 

 

 Gellér Róbert munkatársai kiváló szakértelmére a legbüszkébb

 

Share

Kiegészítő információk