Aktuális számunk hirdetői

Látogatás a jövő bemutatótermében

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Resl Nyomda Nyílt Nap

A csehországi D.R.J. Tiskárna Resl a Müller Martini Eastern Europe GmbH-val közösen szervezett nyílt napot náchodi telephelyén. Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Magyarországról kereken 200 látogató győződhetett meg helyben arról, hogy a vállalat milyen minőséget és termelékenységet ér el a Müller Martini és a Ryobi megoldásaival.

Ha az ember belép a Tiskárna Resl nyomda üzemcsarnokába, nem tud felocsúdni a csodálkozásból. Elképesztő mértékben képviselteti magát a könyvkötészet és fedi le a kötészeti technológiák egész spektrumát a drótfűzéstől kezdve, a cérnafűzésen át a ragasztó-kötésig, mindezt egy tető alatt; és ez egyben a puha- és keménytáblás gyártásra is vonatkozik. A Müller Martini összetéveszthetetlen lézerkék színű gépei azt a benyomást keltik, mintha a vállalat egyik bemutatótermében járnánk. Mindezt azzal az előnnyel összekötve, hogy a látogatók a valódi termelési folyamatokat követhetik le, és eszmecserét is folytathatnak a személyzettel.

Hogy a svájci gépgyártó ilyen koncentráltan van jelen, annak egy oka van. 2013-ban a  D.R.J.  Tiskárna Resl mint egy relatív kis nyomda azon dilemma előtt állt, hogy hogyan lehet felkészíteni a vállalkozást a jövő kihívásaira. A Müller Martini itt mint együttműködő partner lépett színre, és egy hosszú távú növekedési koncepciót dolgozott ki a nyomdával, hogy a nyomtatást és a továbbfeldolgozást egy új, magasabb teljesítményszintre emelje. „Ezzel az egy tető alatti széles spektrumú termelési kapacitással ma bizonyosan Csehország legproduktívabb nyomdái közé tartozunk. Leányvállalatunkkal, a Resl Transport-tal együttműködve extrém rugalmasan tudunk a piac követelményeire reagálni” – mondja  Jiri Resl ügyvezető igazgató.

 D.R.J. Tiskárna Resl-nél nehéz átsiklani a növekedés jelei felett. Decemberben egy további négywerkes, fordítós, A/1 formátumú Ryobi nyomdagép kerül felállításra. A vállalkozás összesen tehát 8 darab B/2 és 12 darab B/1 formátumú nyomóművel rendelkezik. Kelet-Európában a Müller Martini a Ryobi értékesítési partnere, ami megkönnyíti a kooperációt minden résztvevő számára. Az új koncepcióhoz kötődő elvárások teljes egészében beigazolódtak. A Müller Martini rendszerek egyszerű kezelhetőségével és a rövid beállítási időkkel a versenyképesség egy csapásra javult.

Ennek híre időközben Csehországon belül és  a  határokon  kívül  is  elterjedt,  ami  egy ok volt sok látogatónak, hogy 1000 km-es távolságból is részt vegyen a nyílt napon.

Artur Chęsy a lengyel Pozkal Drukarnia-tól mindig új ötletek után kutat. „A könyvgyártás feszült piacán a hatékonyság áll a középpontban. A nyílt napról üzemünk számára néhány értékes példával térhetek haza.”

A  varsói  Read  Me-nél  2018-ban  terveznek befektetni egy újabb ragasztó-kötőbe. A vállalkozásnál a Müller Martinitől tíz éve szolgál egy Acoro A5 ragasztó-kötő berendezés. Włodzimierz Bińcyzk, a Read Me ügyvezetője egy olyan berendezést keres jelenleg, amely egy magasabb automatizáltsági  fokkal  rendelkezik. A nyílt  nap a Resl nyomdában Włodzimierz Bińcyzk számára azt a lehetőséget kínálta, hogy jobban szemügyre vegye az Alegro berendezést, amely éppen ezzel a tulajdonságával tűnik ki. „Szükségünk van egy ragasztó-kötőre, amely rövid átállási idejével kis példányszám mellett is magas termelékenységi szinten dolgozik. Azután, amit a nyílt napon láttam, az Alegro lehet a megfelelő válasz.”

Marian Graurt a romániai Tipografia Ceconi-től a Resl gépparkjának aktuális generációja és az ezzel megvalósítható minőség nyűgözte le. „A nyílt napról viszek magammal néhány  ötletet, amely a következő befektetés megfontolásakor biztosan befolyásoló tényezővel bír.”

A több mint 200 látogató a napot arra használta, hogy a különböző megoldásokat a legkisebb részletekig megismerhesse.

A Müller Martini Csehország ügyvezetője, Lubos Kunze a nyílt nap nagy népszerűségével láthatóan elégedett volt. „Az olyan partner, mint a D.R.J. Tiskárna Resl egy óriási lehetőség számunkra, mert a könyvkötészet teljes portfólióját valódi termelési környezetben tudja bemutatni.”

 

           

 

Share

Kiegészítő információk