Aktuális számunk hirdetői

48 oldalas Lithoman: EDS Severotisk nyomdáját erősíti

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Új manroland 48 oldalas Lithoman berendezéssel fejleszti az EDS csoport Ústí nad Labemben lévő csehországi nyomdáját. Az elmúlt években az EDS manroland gépeit upgradelte és  szervizmegoldásait fejlesztette. Az új berendezéssel piacvezető pozícióját kívánja Kelet-Közép-Európában erősíteni.

Nyolc nyomdával rendelkezik az 1992-ben   alapított   Euro-Druckservice GmbH (EDS ) Lengyelországban, Csehországban, Németországban, Magyarországon és Romániában. Ezekben 18, a manroland websystems által gyártott tekercses nyomógép üzemel.

Az Ústí nad Labem-i Severotisk nyomda az újonnan felállításra kerülő 48 oldalas berendezéssel elsősorban magazinokat, folyóiratokat gyárt majd, jelentősen növelve produktivitását. Az EDS az új beruházással egy időben többéves szervizszerződést is kötött a manroland websystemsszel az üzemeltetés céljából.

Sleeve-technológiával működik az új Lithoman, aminek sebessége 65 000 fordulat/óra. Jellemzi még a rendszert, hogy a legmodernebb, teljesen automatizált kiegészítőkkel van felszerelve. Ezek közé tartozik az APL teljesen automatikus nyomólemezcserélő egység, a legrövidebb átállási időt biztosító rendszer, a legmodernebb Inline Control festékvezérlő rendszer (IDC), a dinamikus vágási regiszter (ICCD), valamint az ISL festékregiszter-vezérlés.

Vladimir Hranick a két csehországi, a Severotisk és a Svoboda Press nyomdák ügyvezetője. „Az új Lithoman egy újabb mérföldkő az EDS és a manroland websystems többéves együttműködésében, ami egy fontos lépés ahhoz, hogy az EDS Közép- és Kelet-Európában hosszú távon megőrizze piacvezető pozícióját.”

Az elmúlt években upgrade- és retrofit-megoldásokkal korszerűsítette az EDS manroland tekercses berendezéseit. Az új Lithomanhoz is többéves szervizszerződést kötött, amely minden fontos, egész életciklusra kiterjedő teljesítménygaranciát biztosít. A szervizszerződés egyik fontos pontja, hogy az új koncepciók és automatikus megoldások, amelyek az Ipar 4.0 fejlesztésével bekövetkeznek, gond  nélkül  hozzáférhetővé  válhassanak. A szervizszerződés csomagajánlata tervezhető és költségmegtakarítást eredményez az EDS számára, ugyanakkor gyorsabb és hatékonyabb szervizmunkát biztosít. A szerződés tartalmaz karbantartást, revíziókat, alkatrészcsomagokat, átalánydíjas finanszírozást és 24 órás telesupport TSC-szolgáltatást is.

 

Share

Kiegészítő információk