Aktuális számunk hirdetői

Epic Creative Print: Kreatív határok feszegetése

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

26 éves múltra tekint vissza az angol családi vállalkozás. Mintegy 30 fővel folyamatosan feszegeti a kreatív nyomtatás határait azzal a céllal, hogy minél nagyobb többletértéket teremtsen megrendelői számára, így megkülönböztesse azokat és saját magát is a piaci versenyben.

Mark Downey igazgató szerint a kreativitás biztos piacot teremt, ezért mintegy 20 éve folyamatosan   újradefiniálják   a   nyomtatás   határait a szokatlanul magas minőség, az újszerű vizuális hatások megvalósítása területein. 2013-ban HiLite szervizszolgáltatást vezettek be a piacon. Ezzel a névvel foglalták össze újszerű szolgáltatásaikat, amelyek nagy részben speciális hatásokra és textúrákra épülnek.

„Meglévő partnereink számára folyamatos fejlesztésekkel újabb és újabb piaci lehetőségeket nyitunk, melyek számunkra is új terméket, megoldásokat jelentenek. Kreativitásunkkal, gyakorlati know-how-unk segítségével minden nyomtatott kommunikációs területen kreatív segítséget nyújtunk a megrendelőknek. Kitűnő prepress-, nyomtatási és felületnemesítési megoldásainkkal, rugalmas, tapasztalt szakembereinkkel minőséget és értéket biztosítunk vevőink számára. Nyomdatermékeink mind vizuális, mind pedig más egyéb érzékszervekre ható szempontból egyedülállóak, amelyeket speciális hatásokkal, felületekkel érünk el, és szinte zárt láncú technológiában, egy menetben készülnek.”

Emóciók felkeltésével az Epic Creative Print felejthetetlen élményt nyújt a piacon, amit a legkülönbözőbb nyomathordozók felhasználásával ér el. A nyomtatás és a felületkezelés hatására a speciális színek mellett a fémhatású és fluoreszkáló nyomat lehet matt, tükörfényes, illetve a különböző lakkozási eljárások alkalmazása mellett szinte végtelen variációban jelenhet meg.

Mindezt a nyomda speciális berendezései segítségével készíti. Az ofszetnyomtatásnál a hatszínes Mitsubishi Diamond 1000 nyomógép mellett Indigo digitális rendszer is működik, a felületnemesítésben Scodix  digitális  lakkozó  található.  Ezzel a gépparkkal a kis, közepes és nagyobb példányszámú megrendeléseket egyaránt képesek teljesíteni.

Legújabb fejlesztésük az UV-LED-technológiára történő utólagos átállás volt. Itt a Mitsubishi hatszínes nyomógépet a Flint AMS Spectral UV-technológiájával szerelték fel a Baldwin Technology Co. segítségével, ami az UV-lámpa technológiát  és  a  vezérlőrendszert  tartalmazza. A LED-egység lehetővé teszi a legváltozatosabb nyomdatermékek készítését is, pl. a nyomathordozó nem átlátszó fedőfehérrel is megnyomható, számos egyéb technológiai lehetőség mellett. A beruházás töredéke egy új UV-LED-nyomórendszer beszerzési árának, és mintegy öt évre biztosít technológiai előnyt.

Flint X Cura EVO process-festékeket és LED hiperfényes UV-lakkot használ az Epic Creative Print nyomda. A nyomathordozók között vékony papírok, recycling és speciális anyagok egyaránt megtalálhatók. Nem ritka a laminált, kombinált anyagok nyomtatása sem. Az UV-LED-technológia segítségével a nyomatok azonnal feldolgozhatók, ami csökkenti az átfutási időt, növeli a nyomda a versenyképességét. A költségcsökkentés mellett újabb speciális hatások is megvalósíthatók, melyek új piaci lehetőségeket teremtenek.

 

Share

Kiegészítő információk