Aktuális számunk hirdetői

Prime Rate: Értéknövelt kereskedelmi nyomtatványok

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Piacvezetővé válni

Eddig is régiónk legnagyobb, legkorszerűbb digitális nyomdai vállalkozása volt a Prime Rate Kft. 2020-ra a magyarországi kereskedelmi nyomtatványok piacvezetőjévé kíván válni, ezért 2017-ben mind a digitális, mind pedig az ofszetnyomtatás területén nagy lépést tett előre: új nyomdaüzemet épített, számos technológiai beruházást hajtott végre, és komplex vállalatirányítási IT-rendszert vezet be 2018 januárjában.

Tomcsányi Péternek, a cég ügyvezetőjének hitvallása mindig is az volt, hogy a partnereknek értéknövelt szolgáltatásokat kell nyújtani. Ezzel a céllal jött létre két évvel ezelőtt az ügyfelekkel szorosan együttműködő marketingosztály, ami valójában kreatív ügynökségi feladatokat is ellát. A partnerekkel való együttgondolkodásra helyezik a hangsúlyt, az ügyfelek igényei alapján tanácsokat adnak, kész megoldásokat kínálnak, sőt, komplett marketingkampányokat is kidolgoznak.

 

Piaci helyzet

„Tapasztalataink  alapján,  a  válság  éveihez  képest  a  piaci  résztvevők  újra  hisznek a jövőben. Nő a minőségigényes termékek iránti kereslet, és ami még külön örvendetes, hogy számunkra a hazai piac az exportpiacokhoz viszonyítva gyorsabban fejlődik. Ez elsősorban talán az ügyfelekkel történő együttgondolkodáson alapuló munkának köszönhető. Konjunktúra tapasztalható a külföldi piacokon is, a Prime Rate alapvetően a német nyelvterület számára készít termékeket. Az osztrák, német és svájci piac egyre nyitottabb a külföldi, így a magyar beszállítók irányában is. Azt tapasztaljuk, hogy sok partnerünk esetében nem elsősorban az ár a meghatározó, hanem sokkal inkább a hozzáadott érték, a kiszolgálás minősége, a gyorsaság, a rugalmasság, a megbízhatóság, valamint a technológiai lehetőségek sokszínűsége.” Természetesen létezik egy olyan megrendelői réteg is, amely főként saját országának iparát támogatja, a leginkább lokálpatrióta vásárlók Svájcban találhatóak.

 

A Prime Rate célja

2020-ra a Prime Rate a kereskedelmi nyomtatványok területén piacvezetővé kíván válni Magyarországon. Ennek elérése érdekében a legkorszerűbb termelőberendezéseket helyezi folyamatosan üzembe, fejleszti üzleti folyamatait, és az organikus fejlődésen túl új utakat is keres a növekedéshez. Mindezek hatására közel 50%-os forgalomnövekedés a cél 2020-ra. 2016-ban 5,3 milliárd forint volt a nettó árbevétel,  erre  az  évre  az  időarányos  számok 6  milliárd  forint  feletti  árbevételt  sejtetnek. Természetesen a forgalom növekedése mellett a megfelelő nyereségtartalom biztosítása is alapvető elvárás.

Nem elég csupán korszerű technikát beüzemelni, azt hatékonyan is kell működtetni. A Prime Rate-en belül a folyamatoptimalizálásnak IT által támogatott széles körű  alkalmazása   fontos   célkitűzés. Új típusú, részletes és naprakész adatok segítségével – amelyek a legkülönbözőbb szempontok szerint csoportosítva állnak rendelkezésre  –  megalapozottabb döntéseket lehet hozni. Az új vállalatirányítási rendszer megnöveli a gyorsaságot, a pontosságot. Segítségével a kollégák mindennapi munkája is egyszerűbbé, mégis hatékonyabbá válik.

„Talán közhelynek hangzik, de az egyik célkitűzés a Prime Rate számára, hogy a gyors növekedés mellett is megőrizze és javítsa szolgáltatásai minőségét.  

Gyakran emlegetjük, hogy alapelvárás az ügyféligények  megértése,  a  jó  minőség  és a rugalmasság, de vajon valóban megfelelünk-e ezeknek mindig? Úgy gondolom, hogy aki nagyon elégedett magával, és nem törekszik a fejlődésre ezeken a területeken, az nagy hibát követ el.

A beruházások és fejlesztések mellett nagyon fontos a megfelelő munkatársak kiválasztása és motiválása is, hiszen elkötelezett, jól képzett és hatékonyan dolgozó emberek nélkül mit sem ér a csúcstechnika. Folyamatosan tennünk kell azért, hogy a különböző területeken dolgozók elégedettek legyenek a munkakörülményekkel, szakmai képzéseken vehessenek részt, illetve meglátásaikat, építő véleményüket szabadon kifejezhessék. Ezeket a szempontokat is szem előtt tartva terveztük meg például a gödöllői ofszetüzem irodáit és közösségi  helyiségeit,  illetve  építettük  át a Megyeri úti központ egy részét. Időről időre szakmai tréningeket és csapatépítőket szervezünk, évente mérjük a dolgozói elégedettséget, valamint 2018-tól megújítjuk a dolgozói teljesítményértékelő rendszerünket.”

 

Nagyívű beruházások

Jól kiegészíti egymást az ofszet- és a digitális nyomtatás. Mindkét területet jelentősen fejleszti a Prime Rate. Idén is tovább erősítették vezető szerepüket, beüzemelték a második HP Indigo 12000 B/2-es formátumú  digitális,  színes  nyomógépüket. A fekete-fehér munkák területén elindították a hetedik nagy teljesítményű Xerox Nuvera 314 EA egyszínes gépet. Budapesten, a Megyeri úti központ így jelentősen növelte digitális termelési kapacitását is. Itt a kis példányszámú termékek készítéséhez a kötészet új táblakészítő és fóliázóberendezéssel gyarapodott. A próbaüzem után 2018. január elsejétől élesben működik az új vállalatirányítási IT-rendszer.

Zöldmezős beruházás keretében Gödöllőn 3200 m2-es ofszetnyomdaüzem épült, ahol egy új Heidelberg SX 102 B/1-es formátumú, nyolcszínes nyomdagép kezdte meg a termelést. Október végén pedig egy további kétwerkes, B/1-es formátumú Heidelberg gép áll üzembe. Az SX 102 4+4 négyszínes gép egyedi, automatikus színmérővel rendelkezik, ami mérés után vezérli a festékezést. Az Autoplate Pro segítségével a nyolc lemezcsere 3 percet vesz igénybe. Így a nyomdaüzem 12 db B/1-es és 13 db B/2-es nyomóművel rendelkezik. A B/2-es   formátumú berendezések nyolc-, illetve ötszínesek. Mindez magával hozta a CtP- és a nyomóforma-készítés korszerűsítését is. A legkorszerűbb technikát képviseli a ZTM3692 Müller Martini összehordó-irkafűző berendezés. Ez egy 20+1 állomásos rendszer, ahol a plusz állomás kézi felrakású. A gödöllői kötészet új Wollenberg Quickbinder ragasztó-kötő gépet üzemelt be, amelynek specialitása, hogy háromféle ragasztási technológiával képes dolgozni. Az elterjedt hot-melt ragasztás mellett a PUR-technológia tartósságot biztosít, és egyre keresettebbek a kiadók körében a szépen kinyíló könyvek, albumok, amelyek hidegragasztással készülnek. A kötészet büszkesége az új Polar 115 vágósor. Emelő-, rázóasztal és Transomat B lepakoló robot automatizálja a vágást. A Stahlfolder KH 78 B/1-es hajtogató is teljesen automatikus, préses kirakóval felszerelt.

 

Szegmentált termékek

Új beruházásainak köszönhetően a Prime Rate példányszámtól függetlenül képes hatékonyan, jó ár/érték arányban gyártani. „Üzleti partnereink eltérő igényeit és a különböző példányszámokat figyelembe véve tudunk megrendelőinknek optimális technológiai megoldásokat javasolni.” 

Dr. Tomcsányi Péter véleménye szerint eltérő módon kell megszólítanunk különböző ügyfeleinket, vagyis szegmentálnunk kell. A kiemelt partnerek, a közepes volument képviselők és a legnagyobb létszámú, de kevésbé meghatározó ügyfelek más és más marketingkommunikációt igényelnek. Kisebb példányszámban digitálisan készülhetnek prémiumnyomtatványok vagy kreatív, okos-DM-ek a legfontosabb, szűkebb ügyfélkörnek; egyszerűbb és olcsóbb nyomtatott anyagot célszerű  küldeni  a  nagyobb  létszámú,  közepes súlyt képviselő csoportnak, míg akár millió számú ügyfél érhető el online módon. „Koncepcióépítés eredményeként az offline és az online egységet alkot. Az online megoldásokkal összekapcsolt nyomtatott eszköz hordozórakétaként juttathatja el az üzeneteket.” A Prime Rate marketingkommunikációját videókkal, weboldalakkal és más digitális megoldásokkal egyaránt támogatja.

Meghatározó vállalatok és márkatulajdonosok értéknövelt kereskedelmi nyomtatványokat fejlesztenek ki a Prime Rate együttműködésével. A sikeres projekteket bizonyítandó, izgalmas esettanulmányok találhatóak a Prime Rate weboldalán.

 

Share

Kiegészítő információk