Aktuális számunk hirdetői

Amcor Tobacco Packaging: 19 nyomóműves KBA-gépek

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Lengyelországi és mexikói gyárában az Amcor Tobacco Packaging egy-egy 19 werkes
KBA Rapida 106 nyomdagépet állított fel. Egy ilyen 19 werkes gép működik 2012 óta a svájci rickenbachi cigarettacsomagolóanyag-gyártó üzemében is.

Szeptemberben 14 tréler 16 konténerben szállította a két hosszú berendezést a nyomdákba, és azóta megtörtént az üzembe helyezés is. A lengyelországi Lodzban az Amcor nyomdában a gép 15 ezer ív/órás sebességgel működik, amelyet integrált papírlogisztika támogat. A 17 nyomóművet lakkozó- és szárítóegységek egészítik ki, a gépen a minőségi nyomtatást felületnemesítési lehetőségek sora teszi értékesebbé. A szárítóművekben és a hosszított kirakóban IR/TL/UV-szárítórendszerek működnek.
Mind a lengyelországi, mind a mexikói nyomógép már tartalmazza a ColdFoil Infigo SF 110 hidegfóliázó modul későbbi  beépítési  lehetőségének  kialakítását. A 19 werk teljes körű automatizálással rendelkezik, amihez a DriveTronic SPC szimultán nyomólemez-cserélő is tartozik, amelynek része a DriveTronic Plate Ident. A CleanTronic Synchro segítségével a gépmosás párhuzamosan történik a teljes gépben. QualiTronic Professional inline festékfedettség-vizsgálat és ívfelügyelet mellett a PPS-System LogoTronic Professional is garantálja az állandó minőséget. Csökkenti az íves kirakásnál az emissziót az Emission Extraction Systeme, gyors festékcserére van lehetőség az EasyClean felszereltségű festékezőmű-rendszereknél.
A cigarettacsomagolásokat is jellemzi a nagyobb, rugalmasabb és gyorsabb gyártás iránti igény. Ez az oka annak, hogy a mélynyomtatásról az ofszetnyomtatás irányába mozdult el az Amcor Tobacco Packaging is. Ezt középformátumú íves Koenig & Bauer nyomdagépekkel éri el, ahol a minőségi csomagolások nyomtatása és felületkezelése egyetlen munkafolyamatban történik.

A 2012-ben Svájcban, Rickenbachban felállított 19 werkes Rapida 106 nyomógép a lengyelországi és mexikói gépi beruházásokkal egy időben számos automatizálási funkcióval bővült.

Share

Kiegészítő információk