Aktuális számunk hirdetői

Kartongbolaget & Tresu: Digitális faltkartondoboz-gyártás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Gyors, megszemélyesített faltkartondoboz-gyártásra alkalmas kisszériás termelésnél a HP Indigo 30000 és a Tresu iCoat 30000 lakkozóműves inline rendszere.

Élelmiszer-, édesipari, testápoló termékek gyártásánál használja fel a svéd Kartongbolaget  AB a nyolcszínes digitális rendszert. A nyomda ofszetgyártósorral is rendelkezik, ahol hatszínes íves gépek dolgoznak. A digitális rendszer segítségével prototípusokat és kis példányszámú munkákat készítenek, ahol a legnagyobb példányszám 5000 ív. A beruházás annyira sikeresnek bizonyult, hogy a nyomdának sikerült a luxustermékek csomagolási piacára, illetve azok kiskereskedelmi értékesítési láncaiba betörnie. A digitális rendszer számos előnyös megoldást kínál a megrendelőknek, hiszen segítségével változó adattartalmak, limitált példányszámok készíthetők automatikus verzióarchiválás mellett, ami egyaránt lehetővé teszi a termékek teljeskörű utánkövetését mind a szállítási rendszerben, mind a perszonalizálásban, továbbá az interaktív csomagolások bekötését a szociális médiák felületén az üzleti versenyekbe, valamint az on-demand prototípusgyártást.

A Kartongbolaget  B/2-es formátumú íveket gyárt, amelyeknél a HP Indigo folyékonytoner-technológiájú festékei minimális migrációra képesek, ezért az élelmiszeripar számára is készíthetők csomagolások. A Tresu a HP barcelonai központjával közösen fejlesztette ki az iCoat 30000 rendszer integrációját, így az ofszetnyomtatás minőségével megegyező termékek készíthetők digitálisan. A rendszer 4600 ív/órás teljesítménnyel működik, ahol a maximális formátum 750x550 mm. A nyomathordozók vastagság 250–600 mikrométer lehet, amelyek lehetnek fémgőzölt anyagok is. Műanyagok, mint például  PVC,  polipropilén  630  mikrométerig használhatók, a PET anyagvastagsága 400 mikrométer lehet.

A Tresu iCoat 30000 UV-lakkozómű automatikus kamratisztítással és gyors sleeve-cserével működik, ami azt is jelenti, hogy egy teljes lakkanyagcsere tíz percnél rövidebb idő alatt váltható ki a gépben. A lakkozott, oszlopozott termékek különálló stancolóművekbe kerülnek, melyeket a nyomda az ofszetnyomtatással készült termékeknél is használ.

Önálló designstúdiót is működtet a Kartongbolaget AB nyomda, amivel nagy szakmai segítséget nyújt nemcsak a márkatulajdonosok, hanem a feltörekvő kis- és középvállalkozások számára.

 

Share

Kiegészítő információk