Aktuális számunk hirdetői

Permapack Esko-supporttal: Automatizált hibrid nyomtatás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

400 fővel évi 112 millió svájci frank forgalmat bonyolít a rorschachi Permapack családi vállalkozás. Flexo-, szita-, magasnyomó és digitális technológiáját az Esko Hybrid Press Support automatizációs work-flow-val működteti. A rendszer mintegy 40 százalékos hatékonyságnövekedést eredményez.

Gyártással és kereskedelemmel foglalkozik a Permapack AG: csomagolóanyagokat és -fóliákat, tömítőanyagokat, kerti árucikkeket állít elő. Termékeiket a kozmetikai, az élelmiszer-, a non food, az építőipar és más iparágak egyaránt vásárolják. Az 1958-ban alapított magánvállalkozás 1965-ben kezdett öntapadós címkék gyártásába. Ma már a nyomdai üzletág 77 hagyományos nyomóművel és két HP Indigo digitális nyomógéppel működik, amelyeken címkéket, tubuslaminátumokat, zacskókat, tasakokat, fóliákat, wrap around-címkéket készítenek. A flexonyomtatásban kis- és szélesformátumú nyomógépek egyaránt rendelkezésre állnak. Sokoldalú felületnemesítési megoldásokat kínálnak, tízszínes hibrid gépükkel speciális munkákat készítenek. A rendszer több mint ötezer stancaformát kezel.

Nemcsak  a  technológiák  sokaságát  kell a nyomtatást megelőző műveletekben összhangban tartani, hanem ugyanúgy létfontosságú a folyamatbiztonság a teljes gyártás során. A csomagolóanyag-gyártásnál az átfutási idők rövidítése szükséges. A Permapack AG a kézi beállítások minimalizálására törekedett, ami nemcsak időmegtakarítást jelent, hanem lényegesen csökkenti az operációs hibák számát is. Ehhez az Esko Automation Enginee és Hybrid Press Support rendszereit használja. Természetesen webcenter biztosítja a működést. Az Esko Hybrid Press Supportja egységesíti a flexo-, a szita, a magasnyomás és a digitális nyomtatás folyamatait. Nagy előny, hogy a termékek készítésénél mindenki, vagyis a megrendelő, a reklámügynökség, a kereskedő, a szállítmányozó, valamint a gyártó ugyanazokat az adatokat és adatformátumokat látja és kezeli. Gyorsan és nagy biztonsággal történnek a módosítások, a munkajóváhagyások és az adott gyártási technológiára történő konvertálások.

Moduláris Workflow-Servert használ az Esko. Ez azt is jelenti, hogy a nyomtatási folyamatot megelőző műveletek folyamatosan bővíthetők a különböző automatizálási lehetőségekkel és a feldolgozható mennyiségek nagyságrendjével. A rendszer növeli a minőséget, csökkenti a hibavalószínűség nagyságát és a termelési költségeket. Az Automation Enginee a megrendelő által kalibrálható, kezelői Client Server architektúra állítható fel. Tökéletesen illeszthető minden üzleti modellhez.

 

Share

Kiegészítő információk