Aktuális számunk hirdetői

Fujifilm Jet Press 720S: Új megrendelők, nagyobb forgalom

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Válaszút előtt állnak a nyomdai szolgáltatók. A csökkenő példányszámok és határidők mellett egyre bonyolultabb munkákat kell kimagasló minőségben a megrendelők számára elkészíteni. Választaniuk kell a specializáció, a digitális technológia alkalmazása között. A Fujifilm Jet Press 720S B/2-es formátumú digitális berendezése a klasszikus piaci igényeken túlmenően új lehetőségeket kínál a felhasználók számára.

Világviszonylatban több mint száz Jet Press 720S digitális nyomdagépet helyeztek üzembe, amelyekkel a legbonyolultabb akcidens munkákat is készítik. A nyomtatási minőség meghaladja az ofszetnyomtatásét, gyakorlatilag minden nyomat eladható. A work-flow miatt a berendezés szinte folyamatosan működtethető, átállási veszteségek nélkül.

 

Fotókönyvek, gyógyszeripari termékek

Jelenleg Angliában négy Jet Press 7250S nyomdagép üzemel. A Kingfisher Press Suffolkban hat hónapja működteti a rendszert. „Zsákutcába kerültünk. Ofszettermelésünk válaszút elé állított minket” – nyilatkozza Paul Tomlin, a nyomda vezetője. „Döntenünk kellett, hogy új ofszetnyomdagép vásárlásával növeljük nyomtatási sebességünket, vagy pedig a Jet Press 720S megvásárlásával új bevételi forrásokhoz jussunk. Vállalnunk kellett a rizikót annak érdekében, hogy versenytársaink ne előzhessenek meg minket.”

Észrevette a Kingfisher nyomda, hogy minőségi, kis példányszámú termékeik egyre nagyobb mértékben kerülnek át a konkurens cégekhez. Egyszerűen nem voltak képesek a versenyt tartani. Ugyanakkor azt is mérlegelték, hogy a jövőben a piacon egyre több ilyen jellegű munka lesz. Ezért döntöttek a Jet Press-beruházás mellett, és már az első hetekben visszaigazolást is kaptak a helyes választásról.

„Magas minőségű fotókönyveket, prezentációs anyagokat készítünk kis példányszámban, de a gyógyszeripari és ingatlanpiaci megrendelések is jelentős részt képeznek. A digitális opció segítségével nemcsak visszaszereztük régi megrendelőink  kis  példányszámú  munkáit,  hanem új vevők sora keresett meg minket. Ofszetkapacitásunkkal lényegesen nagyobb példányszámú munkákat tudunk elkészíteni.”

A Jet Press 720S a Kingfisher nyomdában nem csupán egy újabb gép, hanem új célcsoportok kiszolgálására alkalmas rendszer. Hat hónap elteltével a megrendelések fele már kizárólag a Jet Press segítségével készíthető el.

 

Route One Print: a névjegykártyán túl

Az angliai Yorkshire-ban (Rotherham) tevékenykedik a Route One Print. Tipikusan bérmunkából élő nyomdai szolgáltatók. 260 főt foglalkoztatnak 9000 m2-es termelési területen. Digitális, ofszet- és nagyformátumú (LFP) nyomtatókkal dolgoznak. Legújabb beruházásuk a Fujifilm Jet Press 720S berendezés. A céget Anglia első 100 leggyorsabban fejlődő magánvállalkozásai között jegyzik.

James Kinsella társalapító szerint a névjegyekkel szemben kell támasztani a legmagasabb követelményeket. „Gyakran a névjegy mutatja be elsőként az adott vállalkozást. Fel kell keltenie az érdeklődést, ezért minden részletében tökéletesnek kell lennie.”A nyomda eddig ofszetnyomtatással nagy mennyiségben készített névjegyeket a legmagasabb minőségi követelmények mellett. Az ofszetnyomtatás azonban napjainkra elérte teljesítőképességének határait. A digitális nyomdagépek nagyobb rugalmasságot biztosítanak a termékek kivitelezésénél, ugyanakkor a nyomtatási minőség nem romolhat. Hosszas piaci összehasonlítás után ezért választotta a Route One Print a Jet Press 720S berendezést.

„Ma már megkerülhetetlen a digitális nyomtatás és az automatizáció. A jövőorientált vállalkozásoknak a legmagasabb minőséget, a legrugalmasabb termékszerkezetet kell szinte azonnal biztosítaniuk megrendelőiknek. A nyomda gyakorlatilag makulatúra nélkül működteti a gépét.”

 

Speciális nyomdatermékek

La Trama névvel új nyomdát alapított Spanyolországban az Estudios Durero, amely point-of-purchase termékeket, kül- és beltéri reklámokat, display-ket, 3D-nyomtatott termékeket és speciális nyomdaipari anyagokat készít az élet minden területe számára. Josu López Txarterina, a La Trama Digital Print ügyvezetője teljes mértékben elégedett a Jet Press 720S munkájával. Kiemeli a nyomatok minőségét és a versenyképes eladási árat. A géppel újságokat, katalógusokat, brosúrákat, plakátokat, művészeti könyveket nyomtatnak, gyakran változó kép- és adattartalommal. Üzletpolitikájukhoz tartozik, hogy megrendelőiknek teszt- és próbanyomatokat készítenek, ezáltal számos új potenciális megrendelőt sikerült szerezniük az elmúlt fél évben. Különösen előnyös, hogy a Jet Press a legkülönbözőbb papírminőségekre egyaránt kimagasló minőségben nyomtat. Ezek között natúr- és speciális papírok egyaránt előfordulnak. A javított kontraszt és a nagyobb színtér biztosítja a kimagasló nyomatminőséget. Az ívek azonnal szárazak, így késlekedés nélkül feldolgozhatók. A megnövelt színtérrel a Pantone-színek többségét, illetve a legkülönbözőbb márkaszíneket egyaránt lehet nyomtatni.

„A legkülönbözőbb kis példányszámú munkákat folyamatosan, 2700 ív/órás sebességgel nyomtatjuk 50x70 cm-es formátumban. A gép robusztus felépítése biztosítja a stabil tervezhetőség mellett az állandó minőséget is. A különböző nyomtatási munkák között gyakorlatilag jelentéktelen az átállási veszteség. Nincsenek színingadozások, egyenletesen, tökéletes minőségben nyomtathatók a spotszínek is.”

 

Share

Kiegészítő információk