Aktuális számunk hirdetői

Pannon Lapok Társasága: Két FlexLiner mellékletbehúzó

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú újságcsoportjához, a Mediaworkshöz tartozik a Pannon Lapok Társasága. Veszprémi Nyomdájában két új Müller Martini FlexLiner mellékletbehúzó berendezés üzembe helyezésével szolgálja ki a megváltozott piaci igényeket.

Elsősorban napilapokat készít a Pannon Lapok Társasága, kiadja és nyomtatja a Dunaújvárosi Hírlapot, a Fejér Megyei Hírlapot, a Veszprém megyében megjelenő Naplót, a Vas Népét, a Zalai Hírlapot. Ezek a napilapok tabloid és broadsheet formátumúak, a teljes példányszám megközelíti a 300 ezer darabot. Eddig kézi behúzással helyezték el a mellékleteket, azonban a növekvő mellékletigény fejlesztést tett szükségessé. Ezt két új Müller Martini FlexLiner berendezéssel oldotta meg, ami tulajdonképpen „három az egyben” gép, hiszen keresztkirakót, újságstackert és MiniFeeder L-t tartalmaz. Így a mellékletek automatikusan, emberi beavatkozás nélkül kerülnek az újságokba. A rendszer nagymértékben megnöveli a hatékonyságot, a gyorsaságot, és csökkenti a termelési költségeket is. A FlexLiner egyik nagy előnye, hogy a főtermékeket kinyitja, függetlenül attól, hogy előhajtással rendelkeznek vagy sem. Még 2017-ben üzembe helyezik a berendezéseket, hogy azok 2018 elején már termelni tudjanak.

A Pannon Lapok Társaságának cégcsoportja 2014-ben 9 milliárd Ft-os árbevételt produkált mintegy 500 alkalmazottal és 1300 kézbesítővel. Telephellyel rendelkeznek Budapesten, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Tapolcán, Keszthelyen, Ajkán, Pápán, Zalaszentgróton, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Lentiben, Celldömölkön, Sárváron, Szombathelyen, Kőszegen, Körmenden, Szentgotthárdon, Miskolcon. Az öt napilapot saját terjesztői hálózatban juttatja el olvasóihoz négy megyében.

A nyomda korábban fejlesztette formakészítését, valamint a szerkesztőségi és nyomdai munkát egységes work-flow beüzemelésével végzi. Ez azért is vált szükségessé, mert 2017-ben több mint 160 ezer hirdetés jelent meg a napilapokban.

Kép: Ünnepélyes kézfogás az IFRA World Publishing kiállításon Berlinben:

Roland Henn (Müller Martini), Horváth Gábor Ferenc (PLT Veszprém), Bertalan László (Mediaworks), Gerhard Urban (Müller Martini)

 

Share

Kiegészítő információk