Aktuális számunk hirdetői

A legjobb vevői konzultáció biztosítja a legjobb minőséget

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Fejleszt a Stichnothe

Németország legnagyobb flexonyomóforma-készítő cége folyamatosan fejleszt: legújabb beruházásuk egy CDI Crystal 5080 XPS kombinált nyomóforma-készítő rendszer.

Flexonyomóforma-készítésre specializálódott az 1953-ban alapított Stichnothe Druckformen    GmbH. A Hannover melletti Sarstedtben működő vállalkozás ma már 47 főt foglalkoztat, és Németország legnagyobb flexonyomóforma-készítő cége. Három műszakban dolgoznak, és évente mintegy 25 ezer m2 flexoklisét készítenek. Ezeket a kliséket elsősorban hullámkartonok, flexibilis csomagolóanyagok gyártásánál és a preprint területein használják. A felhasználók Németország, Franciaország, Lengyelország és Csehország food és non-food csomagolóanyag-gyártói. 2014 óta 1600 m2-es gyártó. és raktárcsarnokban dolgoznak, amihez további 300 m2-es irodai terület tartozik. Ekkor egy új üzletágat, a nagyformátumú UV-s, síkágyas display-nyomtatást is bevezették.

„Sikerünket többek között annak a meggyőződésünknek is köszönhetjük, miszerint mindig state-of-the-art technológiát kell  alkalmazni.  Ez  teszi  lehetővé,   hogy a  teljes  technológiai  láncban  mindenhol a legkisebb tűrésekkel dolgozhassunk. Legújabb beruházásunknál a CDI Crystal 5080 XPS Esko-megoldás mellett döntöttünk, mivel ennek segítségével a flexonyomóformák legkülönbözőbb lemeztípusait   tudjuk   levilágítani   és   előhívni” –  mondta  Dennis  Melching  ügyvezető. A Stichnothe már négy éve használja az CDI Spark levilágítót, a hozzátartozó work-flow-kat és két Kongsberg vágórendszert, melyek közül az egyik teljesen automatikus. Évek óta nagyon erős a formakészítő részleg, ahol professzionális colormenedzsment, a legmodernebb proofrendszerek, a legújabb DTP-programok és speciális flexonyomtatási szoftverek találhatók. Ezek biztosítják, hogy a javítások, illesztések és a végső revízió elvégzése után optimális nyomóforma készülhessen, ami a legjobb flexonyomtatás minőségi igényét elégíti ki.

A CDI Crystal 5080 XPS kombinált megoldás, amely a hagyományos nyomóforma-készítés munkafolyamatainak mintegy 51%-át automatizálja. Ez nemcsak a nyomóforma-készítéshez szükséges időt csökkenti, hanem nagyobb biztonságot és minőséget is garantál. Az UV-levilágítás gyorsasága mellett a legfinomabb léniák és apró szövegek levilágítására is képes. A legfontosabb tényező azonban a flexolemezek  stabilitása. Az XPS és a CDI lehetőségeinek   összevonása révén az eddigi öt kézi műveletet egyetlenegyben lehet összevonni. 2017-ben a Stichnothe Druckformen GmbH flexonyomóformáival Flexographic Technical Association (FTA) Innovation Award, valamint Printing Industries of America (PIA) InterTechTechnology Award kitüntetésekben részesült. Ezek mellett elnyerte a Red Dot Award for Product Design 2017 díjat is.

Mindezeket Anette Melching, a Stichnothe Druckformen ügyvezetőnője szerint a siker másik titka a fennállásuk óta alkalmazott alapelvnek köszönhető. „A tökéletes végeredmény alapja az ügyfelek legjobb tájékoztatása. Ehhez a már említett csúcstechnológiákon kívül a mindenre kiterjedő ellenőrzés is hozzátartozik, ami a megrendelővel kezdődik és a végtermék ellenőrzésével fejeződik be.” DTP-s, nyomóforma- és colormenedzsment tapasztalataikra alapozva 2014-ben elindították a szélesformátumú síkágyas UV-nyomtatást is Stichnothe Digitaldruck üzletágként, ahol egy Durst Rho 750 HS inkjet-berendezést üzemeltetnek, amivel A/3-as mérettől 2050 mm széles nyomatokig készítenek munkákat, akár egy példányban is. A teljesen automatizált feldolgozást Kongsberg XP44 rendszeren Esko Artwork program segítségével végzik. A maximálisan feldolgozott ív mérete 2050x3600 mm. A nyomathordozók lehetnek kemény és lágy hablemezek, alumínium, akrilüveg, polikarbonát anyagok, de  népszerűek a re-board kartonok is, melyek vastagsága eléri a 40 mm-t.

 

Share

Kiegészítő információk