Aktuális számunk hirdetői

Comdatek: Océ Colorado beruházás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Egy fecske négyet csinált

Nem sokkal az Océ Colorado 1640 bemutatása után a Comdatek GmbH vásárolta meg Európa első 64 col nyomtatási szélességű UVgel-technológiával működő LFP-nyomtatóját. A próbaüzemet 2017 decemberében további négy darab Océ Colorado 1640 megvásárlása követte.

Mindez a dinamikus növekedés eredménye a Comdatek GmbH-nál, amely a Mönchengladbach melletti Hückelhovenben működik. Reklámanyagok készítésére specializálódott a nyomda, és 2017 márciusában integrálta Latex- és eco-solvent digitális rendszerei mellé a Canon UVgel-technológiáját. Intenzív tesztelés után plakátok, backlit- applikációk nyomása következett. Magas minőségű nyomatok készülnek az Océ Colorado 1640 gépen 159 m2/óra sebesség mellett. Az új berendezés jelentősen megnövelte a Comdatek termelési kapacitását. A hatékonyságot nagyban segíti a magas automatizáltsági fok és a rendkívül széles nyomathordozó-választék. Viktor Kelm tulajdonos ügyvezető szerint: „Számunkra bevált a klasszikus solvent-technológia, de a magas minőségű nyomatoknál megvannak a korlátai. Esetenként banding effektusok lépnek fel, és inkonzisztens a színvisszaadás is. Solvent- és Latex- rendszereink napi karbantartási igénye jelentős, ami nehézségeket okoz háromműszakos üzemeltetés esetén vagy megrendelőink rugalmas kiszolgálásánál.”

2007-ben alakult a Comdatek GmbH, a nyomdaipari szolgáltatást három fővel kezdte, ma már 200 kolléga dolgozik egy 6000 m2-es  üzemterületen. A Comdatek a digitális nyomtatás folyamatos fejlesztését tartotta fontosnak, mindig követve evolúciós és innovatív fejlődését. Mindenkor a marketing-megrendelők magas szintű kiszolgálását célozta meg termékeivel. Emellett a gyártási idők drasztikus csökkentése is folyamatossá vált.

„Az Océ Colorado 1640 segítségével a Canon a tekercsről tekercsre nyomtatás területén egyedülálló megoldást kínál nekünk. Ez vállalkozásunknak számos jövőbeni lehetőséget biztosít. A nyomatok rendkívül jó minőségűek, hosszú élettartamúak, és mindez dupla nyomtatási sebesség mellett érhető el. Ez produktivitásunk rendkívül nagy növekedéséhez vezetett. Nagyon jelentős, hogy mindezek mellett a tintafelhasználás kevesebb, mint a már meglévő   technológiáinknál kialakult. Az UVgel-rendszer alacsony hőmérsékleten dolgozik, így a nyomathordozók még szélesebb skálája használható fel, ami nemcsak a választékot növeli, hanem költségcsökkentést is jelent, hiszen mázolatlan nyomathordozók sokaságát tudjuk használni.”

Teljes mértékben automatizált a termelés, az Océ Colorado 1640 a Comdatek webportál-rendszerébe kötötten dolgozik. Automatikus a nyomófejek tisztítása is, minimális kezelői beavatkozás szükséges a nyomathordozók cseréjénél, így a nyomtatás szinte folyamatosnak tekinthető. A Colorado kezelői felülete lehetővé teszi, hogy egyszerre több tinta is elérje a nyomtatót, és a munkák előkészítése sokkal rugalmasabb és hatékonyabb.

A Comdatek folyamatosan feszegette az Océ Colorado 1640 határait, újabb és újabb médiákat próbált ki, applikációk sokaságát optimalizálta a termelésben. Európában elsőként vásárolták meg az Océ Colorado 1640 UVgel-technológiával működő berendezést, és mintegy hat hónap üzemeltetés után további négy berendezés megvásárlása mellett döntöttek karácsonyi ajándékként.

A Comdatek GmbH folyamatosan fejleszti alkalmazottai tudásszintjét, a határtalan lehetőségek mellett gyorsaságot és briliáns minőséget kínál megrendelőinek, ezért folyamatosan bővítik gépparkjukat, a digitális nyomtatás mellett pl. Scodix Ultra Pro berendezésükkel 3D-s effektusokat is kínálnak. Filozófiájuk szerint egyetlen folyamat sem tökéletes, függetlenül attól, hogy azt hányszor optimalizálták, ezért a folyamatszervezéseket és -irányításokat folyamatosan fejlesztik, hogy azok képesek legyenek rugalmasan megfelelni a változó követelményeknek.

 

Share

Kiegészítő információk