Aktuális számunk hirdetői

Palatia Nyomda: Exportnövelés kapacitásbővítéssel

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Palatia Nyomda és Kiadó Kft.-nél európai uniós támogatásból termelési kapacitásbővítés támogatása valósult meg eszközbeszerzéssel.

A nyomdai vállalkozás célja a pályázat keretében megvalósuló fejlesztéssel a piaci részesedés megtartása, a nemzetközi versenyképesség növelése, valamint tevékenységének erősítése volt. A fejlesztés megvalósításához a Palatia Nyomda és Kiadó Kft. 94,03 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Palatia Nyomda és Kiadó Kft. 1997-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő társas vállalkozás. A nyomda jellemzően Győr, Sopron és vonzáskörzetükben végzi munkáit, színes katalógusok és magazinjellegű kiadványok, puha- és keménykötésű könyvek, nyomtatványok nyomdai előállítását. Megalakulásuk óta a profit visszaforgatásának köszönhetően sikerült a térség egyik legjelentősebb nyomdaipari vállalkozásává fejlődniük.

Jelen projekt keretében termelési kapacitásbővítésre került sor, az alábbi eszközök beszerzésével: KAMA ProFold 74 hajtogató-ragasztó gép, Horizon BQ-470PUR-2 ragasztó-kötő gép, DUOBLADE késes kivágóberendezés, KAMA ProCut 76Foil stancoló-, felületnemesítő gép, Zünd G3L2500 digitális kivágógép, Konica Minolta bizhub Press C71cf digitális nyomdagép, KOMFI Fullmatic 52 automata UV-lakkozó, valamint Cartes CE 163 HHD melegfóliázó és stancolóberendezés.

 

Share

Kiegészítő információk