Aktuális számunk hirdetői

Metsä Board: új extrudáló üzem

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Mintegy 38 millió eurós beruházás után a Metsä Board svédországi üzemében, Husumban elindította state-of-the-art extrudáló-felületkezelő gyártósorát.

Joggal állítható, hogy husumi papírgyár a világ egyik legkorszerűbb üzeme,  hiszen  a  Metsä  Board  itt 270 ezer tonna liner gyártására képes, és 2016 óta itt dolgozik Európa legmodernebb faltkartongépe, aminek kapacitása 400 ezer tonna évente. Az új bevonósor 100 ezer tonna termék készítésére alkalmas, termékeit világviszonylatban a food service piac használja. A Metsä Board így lényegesen növelte termékei versenyképességét, és tovább növelte szolgáltatási színvonalát.

A PE-bevonatú karton megfelel a food service piac minden előírásának, tisztasági követelményének. Maga a karton friss rostokból, minősített, újratermelődő erdőkből származik. A Metsä Board food service termékei, mint például tányérok, csészék és poharak igazi alternatívát jelentenek a műanyag csomagolásokkal szemben, és mind az elviteli csomagolások esetében, mind pedig a mélyhűtött termékek csomagolásánál gazdaságosan alkalmazhatók. Jó ár/teljesítmény arányának köszönhetően az élelmiszer-, illetve az élelmiszer-szolgáltató ipar egyre nagyobb mértékben alkalmazza csomagolóanyagként. Napjainkban a PE a leggyakrabban használt, jó barrier-tulajdonságú anyag, amely nedvességgel és vízzel szemben is ellenálló, így megvédi az élelmiszereket.

A gyárban a Metsä Board know-how-ját a legmodernebb termelőberendezésekkel valósítják meg. A gazdaságos gyártáshoz nagymértékben hozzájárul az is, hogy a gyár közeléből megfelelő minőségű fát lehet beszerezni, és a papírgyár cellulózt, kartont is előállít, amelyet most bevonatos extrudált kartonokkal tovább bővített. A kikötő közelsége minimalizálja a szállítási költségeket, ami további előnyt jelent a felhasználók számára.

 

Share

Kiegészítő információk