Aktuális számunk hirdetői

Metsä Board-sikerek

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Két díjat is nyert a Metsä Board az iF Design Award versenyen. Az egyiket a mini gyümölcstea-csomagolásokért, a másikat pedig a teljesen újonnan szabadalmaztatott EDB gyümölcslé-dobozokért. A sanghaji Luxe Pack a legjobb környezetbarát csomagolási megoldás díját ítélte oda.

Több mint hatvan éve tevékenykedik az iF Design: idén a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 550 terméket vizsgált meg, amelyek 59 országból érkeztek

Előző számunkban már bemutattuk a T2 Mini Fruit teacsomagolásokat. Ez a szerkezetileg és innovációs szempontból is újszerű megoldás a különböző teaaromákat más-más gyümölcs alakú dobozokba helyezi. A banán, a görögdinnye, a török alma, illetve az őszibarack formájú csomagolások speciális nyitási mechanizmussal működnek. A friss rostokból készített Metsä Boad-karton fogása lágy, kitűnően nyomtatható, ezért is nyerte el az iF Desing Award tervezői díját.

Teljesen új konstrukciós megoldást kínál a Metsä Board az Elevated Drink Box (EDB) gyümölcsital-csomagolásoknál. Újszerű módon könnyen kezelhető a visszazárható csomagolás, így a fogyasztók még nagyobb használati élményhez jutnak. Az italos kartondobozokat most már nem csupán az asztal szélén célszerű megnyitni és használni, hanem azok akárhol elhelyezhetők.

A csomagolás aljának kinyitása után az italoskarton saját tartószerkezettel rendelkezik, ami alatt könnyedén elhelyezhető a pohár. A kívánt mennyiség után a csap elzárható. Környezetvédelmi szempontból is újszerű az a megoldás, hogy a kiürült műanyag zacskót a kartonból egyetlen mozdulattal könnyedén el lehet távolítani, így gyorsan és biztonságosan elvégezhető a különböző anyagok elkülönítése, ami az újrafeldolgozás szempontjából alapvető.

 

 Greeen Award

Green Award kitüntetést nyert a Metsä Board a sanghaji Luxe Expón, amit a legjobb és legkörnyezetbarátabb csomagolás kategóriában adtak ki. Skincare néven új csomagolási koncepciót fejlesztett ki a Metsä Board, amelyben tiszta, könnyű, mégis merev kartonjaival komfortos használatú dobozcsaládot épített. A termék egyesíti a tradicionális elsődleges kartoncsomagolások igényeit a környezetvédelemmel és a márkaérték-növeléssel. Segítségével jelentősen csökkenthetők a műanyag csomagolások mennyisége, ugyanakkor a felhasználónak nem kell kompromisszumokat kötnie. A csomagolás külső doboza éles sarkokat tartalmaz, de nincsenek a sarkokon átfedő hajtások. A dobozstruktúra ragasztásmentes, PET- ablakok teszik dekoratívvá a csomagolást, ezek azonban problémamentesen, könnyedén eltávolíthatók az újrahasznosítás előtt. Különböző nyitási és zárási  mechanizmusokkal működik, ami a márkatermékekhez még további megkülönböztető, egyedi felhasználási élményt nyújt.

 

 

Share

Kiegészítő információk