Aktuális számunk hirdetői

Racionalizálta magyarországi leányvállalatait a Hamburger Recycling

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Összevonta két jelentős, hulladékbegyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó leányvállalatát az osztrák Prinzhorn Csoport. Azzal, hogy az SCH-Ózon Kft. beolvadt a Duparec Kft.-be, utóbbi egyértelműen a releváns hazai recyclingpiac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

Racionalizálja magyarországi papír- és műanyaghulladék-gyűjtő és -feldolgozó leányvállalatait az osztrák Prinzhorn Holding. 2017. december 31-ével lezárult a Duparec Kft. és az SCH-Ózon Kft. egyesülése. A két, hulladék-újrahasznosítással foglalkozó vállalat közös tulajdonosa, az osztrák Prinzhorn Csoporthoz tartozó Hamburger Recycling GmbH a méretgazdaságossági és hatékonysági szempontok figyelembevételével 2017-ben határozta el az azonos területen működő érdekeltségeinek összevonását egyetlen jogi egységbe. Ennek értelmében 2018. január 1-jétől az SCH-Ózon Kft. mint jogi egység megszűnt, a beolvadással jogutódja a Duparec Kft. lett. A változást a piaci igények magasabb szintű kiszolgálása, a hatékonyság növelése és a vállalati működési struktúra optimalizálása is indokolta.

A magyar piacon több mint 10 éves múlttal rendelkező SCH-Ózon Kft. és az 1994-ben alapított Duparec Kft. egyesülésével egy tőkeerős, jelentős fejlődési potenciállal és feldolgozási kapacitással rendelkező vállalkozás alakult ki.

A Duparec Kft. megnövekedett  kapacitású  környezetbarát  papír- és műanyag-hulladék-gyűjtő-, valamint -feldolgozó tevékenységével a hazai piaci szegmens vezető szereplőjévé vált, és az országban már négy telephelyen – Csepelen, Maglódon, Lőrinciben és Inotán – is közvetlenül kínálja testre szabott, korszerű megoldásait.

 

Share

Kiegészítő információk