Aktuális számunk hirdetői

A Sappi is emel

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Április elsejétől áremelést jelentett be a Sappi speciális és csomagolópapírjai területén.

Szintén a folyamatosan növekvő cellulózárakra hivatkozott a Sappi, amikor bejelentette áremelését. Indoklása szerint a 2018. áprilisi áremelés szükséges, ami további nyereségtartalom csökkenés mellett következik be. Az áremelés nagysága a mázolatlan termékek esetében 6%, a mázolt termékeknél 4%. Ez az áremelés mind az európai, mind a tengerentúli térségre egyaránt vonatkozik. A Sappi nagy megrendelőivel folyamatosan egyeztet ebben a kérdésben.

Bővíti hullámkarton-kínálatát a Sappi. Fusion Uncoated néven mázolatlan, friss rostokból készített hullámpapírterméket kínál a gyártó. Ez egy új termék a Sappi részéről a nagy volumennel rendelkező hullámkartonpiacon. A Fusion Uncoated a népszerű Fusion Topliner papír koncepciójára épül. Míg azonban a Fusion Topliner egy duplán simított termék, a Fusion Uncoated mázolatlan felülettel rendelkezik, ezért hullámkarton- és kartoncsomagolásoknál egyaránt felhasználható toplinerként, de inlinerként vagy flutingként egyaránt.

Közvetlenül érintkezhet a Fusion Uncoated friss rostú papír az élelmiszerekkel, így a márkatulajdonosok, designerek alternatívát kapnak a piacon. Display-k, shelf-ready csomagolások készítésére is alkalmas. Alacsony, 70–130 g/m2-es választékban, íves és tekercses kiszerelésben is elérhető.

 

Share

Kiegészítő információk