Aktuális számunk hirdetői

Felszámolást kezdeményezett a Scheufelen papírgyár

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Számos átszervezési megoldást kezdeményezett a Scheufelen menedzsmentje, amely 2016 májusában vette át a papírgyár tulajdonjogát, mégis öncsőd-eljárást kellett kezdeményezniük.

Megkezdte a Scheufelen tekercsnyomó papírgyártásának átszervezését, többek között a csomagolóanyag-gyártás irányába. Azonban a veszteségeket    és    a    negatív    cash-flow-t, a jelentős csökkentést nem sikerült megszüntetni. Ehhez hozzájárult a 2017-ben tapasztalható cellulóz- és vegyianyag- árak jelentős emelkedése is.

Az öncsőd ellenére a Scheufelen bizakodó,  hiszen  hosszú távú  megállapodásokat tudott kötni az IGEPA kereskedelmi csoporttal a mázolt, nagy értékű finompapírok, a Heaven 42 vonatkozásában, valamint a Phoenolux csomagolókartonok esetében. Jelentős még az együttműködése a fűalapú papírok felhasználói csoportjával, ami alternatívát jelent a cellulóz kiváltására. A fűalapú papírok gyártása azonban strukturális átszervezést is igényel.

Mindezek mellett a Scheufelen és minden munkatársa 2018 márciusáig teljes biztonságban érezheti magát. A csődeljárás nem érinti a Packaging Campus Lenningen GmbH-t.

 

Share

Kiegészítő információk