Aktuális számunk hirdetői

Csődben a Feldmuehle Uetersen

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Öncsődöt kezdeményezett 2018. január 24-én az 1904-ben alapított Feldmuehle Uetersen papírgyár is. Hamburgi csődbiztos kezdte meg a munkát.

A Hamburg melletti Feldmuehle Uetersen GmbH két papírgépen évi 250  ezer  tonna  papírgyártó-kapacitással  rendelkezett,  címkepapírokat, flexibilis csomagolópapírokat, grafikai kraftlinereket és cellulózkartonokat, valamint mázolt, finompapírokat egyaránt gyártott. A vállalkozás a Stora Enso konszernhez tartozik. Mintegy 420 alkalmazott munkája került veszélybe.

A felszámoló szerint: „A Feldmuehle első osztályú termékekkel, gyártási körülményekkel   és   menedzsmenttel   rendelkezik. Termékeivel vezető piaci pozíciót ért el. A vállalkozás megmentési lehetősége optimálisnak tűnik.” A felszámoló törekszik a saját erőből történő gazdasági szanálásra.

Jól bizonyítja a Feldmuehle túlélési lehetőségét  az  a  tény  is,  hogy  február  elején a food és non-food csomagolási területek számára új típusú címkepapírt fejlesztett ki és kínál. Az Embaset néven bevezetett termék magas minőségű, nagy fényességű címkepapír. A címkepapírok területén a Feldmuehle több mint 50 éves fejlesztési-gyártási tapasztalattal rendelkezik, a címkepapírok területén több mint 30 terméket kínál, ami az iparág legnagyobb portfólióját jelenti.

Az új Embaset papír kitűnően alkalmazható a legnagyobb nyomtatási sebességek mellett is. 80 és 90 g/m2 grammsúlyban érhető el, ofszet-, flexo- és mélynyomtatással egyaránt feldolgozható.

 

Share

Kiegészítő információk