Aktuális számunk hirdetői

Mitsubishi is emel

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Thermoscript termopapírjai árát április elsejétől 15%-kal emeli meg a Mitsubishi.

Németországban, Bielefeldben már 1799 óta gyártanak speciális  papírokat.  Ez  az  üzem a Mitsubishi HiTec Paper tulajdona, és többek között az önátírós papírok mellett speciális papírokkal látják el Európát.

Természetesen a Mitsubishi is a növekvő cellulóz alapanyagköltségekre hivatkozik, valamint a pigmentek drágulását is megemlíti. Ugyanakkor a Mitsubishi HiTec Paper kihangsúlyozza, hogy vevőivel folyamatosan tárgyal. Nyomdaipari szempontból sajnos a Mitsubishi már 2018. január 1-jén is emelte Thermoscript termopapírjai eladási árát, sőt, Giroform önátírós papírjainak teljes kínálata drágult. Itt  az  áremelés  mértékét  régiónként különböző mértékben határozták meg. Ekkor is a növekvő nyersanyag- és logisztikai költségekre hivatkoztak.

A Thermoscript papírok a linerless címkegyártásban kerülnek felhasználásra. A különlegesen környezetbarát és kitűnő barrier-tulajdonsággal rendelkező terméket, a Barricote papírcsaládot kínálja a Mitsubishi az élelmiszer-csomagolásokhoz. A bielefeldi gyár 2018-ban megszerezte az Inreka és a DIN EN 15593 higiéniai minősítést is. Ezzel egy időben a Mitsubishi papírgyára abszolválta a DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 menedzsment-minősítéseket is. Ez azt is jelenti, hogy a gyár rendelkezik LMHV (2007) és EG 852/2004 minősítésekkel is.

 

Friss rostokból készül a Barricote barrier-papír, amelynek mázolása ásványi olajokkal, vízzel és vízgőzzel, zsírral, olajjal, valamint aromákkal szemben is ellenálló. Ez a barrier-papír felhasználható PE/PP, alumínium, műanyag rétegek nélkül is. FSC Mix- és PEFC-minősítéssel rendelkezik.

 

 

Share

Kiegészítő információk