Aktuális számunk hirdetői

Edelmann csomagolási díjak

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

European Carton Excellence Award

Számos kitüntetéssel ismerik el az Edelmann csoport karton- és papírcsomagolásait. 2017 végén a Deutscher Verpackungspreis és a European Carton Exellence Award versenyeken is díjazták a nyomda felületnemesítési technológiáit.

Vonzza a végfelhasználók tekintetét a mozgáseffektusokat tartalmazó csomagolás. Az Edelmann a MOVE (Mikro Oriented Variable Effekt) felületnemesítési megoldásával új dimenziókat és dinamikát ad a csomagolásoknak. A Giesecke & Devrient céggel történt kooperáció alapján a többszínes ofszetnyomtatást egy tökéletesen illesztett mikrodomborítás követ. A szemlélő látószögétől függően különböző hatásos és emóciókat kiváltó effektusok válnak láthatóvá anélkül, hogy a költséges lentikuláris vagy hologramfóliákat kellene használni.

A Deutscher Verpackungspreis zsűrijét is elkápráztatta a primer csomagolás színessége. A mikrodomborítás hatására reliefek is kialakulnak, ami kézzel tapintható. Így a MOVE felületnemesítési eljárással  a  látható  és  tapintható új effektusok mellett egy további biztonsági elem keletkezik a hamisítás elleni hatékony védelemben.

 

Ezzel egy időben a 21. European Carton Exellence Award versenyen az Edelmann Babor ampullacsomagolása is díjat nyert. Maga a termék egy luxus bőrápolási cikk, amit elegáns csomagolásban, limitált mennyiségben hoztak forgalomba. Az ampullák matt fekete háttérben helyezkednek el, a csomagolás pedig 3D-s relief domborítással, soft touch és UV-lakkozással készült. A vizuális hatás mellett érvényesülnek a tapintás lehetőségei. Egy újszerű emelő mechanizmus teszi könnyen hozzáférhetővé a csomagolásban elhelyezett ampullákat.

 

 

Share

Kiegészítő információk