Aktuális számunk hirdetői

Metsä Board-újdonságok

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

SkinCare 2.0 ajándékdoboz

Párizsban mutatta be a Metsä Board legújabb csomagolási designját. A SkinCare 2.0 kozmetikai ajándékdoboz friss rostú, könnyített grammsúlyú minőségi karton, amely már a 29. Hong Kong Print Award versenyen is „Champion of Packaging Printing, Paper Packaging” kitüntetésben részesült.

A SkinCare 2.0 környezetbarát, különlegesen és látványosan nyitható, illetve zárható díszcsomagolás, ahol a gépi töltőcsomagolás is zavartalanul megoldott

PackageLab néven a Metsä Board korábban elindított egy akciót, aminek célja a kreatívok és a márkatulajdonosok figyelmének felhívása, impulzusok és ötletek átadása, innovatív csomagolások létrehozására az anyagok és az új designmegoldások alkalmazása mellett.

A Metsä Board termékeihez AR-technológia (Augmented Reality) segítségével virtuális élményt is nyújt az Arilyn-App alkalmazásával. Az Arilyn-szimbólum beszkennelése után a felhasználó releváns információkat kap különösen beszédes formában.

 

Eco-barrier karton

Új eco-barrier kartont fejlesztett ki a Metsä Board. A friss rostos prémiumkartonok gyártója most olyan innovatív kartont mutatott be, ami biobázisú speciális barrier-kezelést kapott. Így a Metsä Board PEFC- és FSC-minősítésű Pro FSB EB1 eco-barrier kartonja újrahasznosítható, biológiailag lebomló, ezért speciális vendéglátó-ipari felhasználásra alkalmas.

Igazi alternatívát jelent az új eco-barrier karton, mivel fosszilis bázisú barrier- anyagok helyett bioalapú barrier-megoldást használ. Fluormentes, így közvetlenül érintkezhet élelmiszerekkel, zsírállósága KIT-5 fokozatig biztosított. Lakkozással a barrier-tulajdonság tovább javítható. Máris széles körben elterjedt ez az eco-barrier karton a bagettek csomagolásánál. További előny, hogy a nyomógépekkel történő barrierozás ideje 50%-kal csökken, és a Metsä Board Pro FSB EB1 kartonhoz 65%-kal kevesebb lakk szükséges. Mindezek mellett a karton levegőzik. A termék 195–290 g/m2 minőségben, különböző méretekben kapható. Ofszet- és flexonyomtatással feldolgozható, diszperziós és hot-melt ragasztókkal ragasztható, optikai fehérítőt nem tartalmaz.

 

 

Share

Kiegészítő információk