Aktuális számunk hirdetői

Ghent Workgroup minősítést kapott az Agfa Apogee

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Megkapta az Agfa Apogee prepress work-flow-ja a Ghent Workgroup (GWG) Preflighting-minősítését. Ez azt jelenti, hogy az Apogee a legszigorúbb követelményeknek is eleget tesz, és segítségével teljesen megbízható és biztonságos a PDF-ek feldolgozása.

Ez a minősítés többek közt azt is jelenti, hogy az Apoee teljes mértékben integrálja az Enfocus PitStop Preflighting rendszerét saját szoftvermegoldásába. Mostantól minden Apogee-felhasználó biztos lehet abban, hogy saját Apogee-opciójától függetlenül a rendszer minden fogadott PDF-adatot a legszigorúbb követelmények szerint ellenőriz, és a potenciálisan előforduló adat- és kiadási hibákat automatikusan kijavítja, ezáltal a nyomdai szolgáltató időt és anyagot takarít meg. A rendszer felismeri  a visszatérő hibákat is, melynek segítségével az adatszolgáltatók termelési work-flow-i is optimalizálhatók.

GWG2015 specifikációra épül a Preflighting-profil, ami a tökéletes kiadási minőséget biztosítja. A GWG2015 Preflighting-minősítés a legkülönbözőbb nyomdaipari felhasználásoknál garantálja az adatok megfelelő minőségét. A rendszer az ISO PDF/X-4 szabvány előírásait is teljesíti, de emellett a legkülönbözőbb felhasználási igényeket is figyelembe veszi. A GWG2015 14 különböző felhasználói variációt ellenőriz. Ezek közül a legismertebb nyomdai folyamatok a CMYK- és a spotszínek kezelése, tekercses és íves nyomtatásnál. Természetesen figyelembe veszi a folyóiratokkal és magazinokkal szembeni követelmények kielégítését is. Figyeli az RGB-színkezelést grafikai adatok esetén. A minősítés 260 különböző teszt elvégzése után érhető el.

A Ghent Workgroup 2002 júniusában alakult azzal a céllal, hogy szabványosítsa a folyamatokat a grafikai iparban. Az alapítók európai és amerikai szervezetek és gyártók. Közöttük megtalálható az angol BPIF,   a  svájci   CIP4,   a   holland   CMBO, a német ERA, a belga Febelgra, az angol Fespa, az amerikai EFTA. A gyártók közül csatlakozott az Adobe, az Agfa, a Callas  Software,  a  CHILI  publish,  a  Dalim, az EFI, az Enfocus, az Esko, a GMG, a Heidelberg, a Hybrid Software, a Kodak, az Océ, a Ricoh, a Quark, az Ultimate Technographics és a Xerox IMPIKA.

 

Share

Kiegészítő információk