Aktuális számunk hirdetői

Marabu specialitások

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Optimalizálta termékeit a Stuttgart melletti Marabu, a szitanyomtatás egyik vezető nyomdafestékgyártója.

Termékeinél mind a nyomtatás hatékonyságát, mind pedig a színek optimalizálását figyelembe veszi. Szitafestékei mellett egyre jelentősebbek a digitális nyomdafestékek, mint a Mara Jet DI-SX, valamint DI-MS termékek is.

Teljesen új termék az UV-bázisú ,migrációszegény Ultra Pack UVFP festékcsalád, amit élelmiszer-csomagolásokhoz ajánlanak. A tamponnyomtatás is szenzációs új terméket kapott, a Tampa Tex TPX-et. Annak ellenére, hogy a szitanyomtatás ipari felhasználása továbbra is jelentős, a Marabu a digitális nyomtatás számára is egyre több terméket készít. A Marabu festékeket széles körben alkalmazzák a gyógyászattól egészen a szórakoztató elektronika legkülönbözőbb területein.

Technológiai fejlesztéseket is végez a Marabu, így például fólia-billentyűzetek nyomtatására szita- és digitális nyomtatási kombinációt ajánl. Ez az eljárás egyesíti mindkét technológia előnyeit, ahol is digitális nyomtatással lehet a fóliabillentyűzetet elkészíteni, de szitanyomtatással kompatibilis Ultra Jet DUV-A festékrendszert használnak. Ez a módszer különösen alkalmas kisszériás termékek elkészítéséhez, és pl. a fóliabillentyűzetek nyomatonként is megszemélyesíthetőek. A záróréteg szitanyomással készül, mivel számos speciális esetben a digitális nyomtatás még korlátokba ütközik. A fedőrétegek készítésénél Mara Switch MSW fedőfehéret vagy feketét, bizonyos esetekben ezüstöt alkalmaznak. UV-s rendszerek esetében rendelkezésre áll az Ultra Switch UVSW festékcsalád is. Szilárd anyagoknál, mint pl. a polimetil-metakrilát (PMMA) szintén digitális és szitanyomás kombinációja szükséges az ipari alkalmazások esetén.

Eco-solvent fehérrel bővítette kínálatát a Marabu. Ez jól kiegészíti a Mara Jet DI-SX és DI-MS termékeket, amik PVC-, öntapadós, monomer, polimer és öntött fóliák esetében használatosak. Ezek a Marabu festékcsaládok kompatibilisek a Roland ECO-SOL MAX 3 nyomtató festékeivel. Digitális textilnyomófesték a Cold-Peel. Új kötőanyagot használ a Marabu a Texa Jet DX-DTE digitális festékeinél. Élelmiszer-csomagolásoknál használatos az Ultra Pack UVFP, ami megfelel az EuPIA Suitability List és a Nestlé szigorú írásainak is.

Share

Kiegészítő információk