Aktuális számunk hirdetői

POS & LED

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Egyre változatosabb POS-megoldásokat kell a nyomdai szolgáltatóknak prezentálniuk. Ma már szinte teljesen természetes, hogy a plakátok, bannerek, árukínálók világítanak is. Erre a LED-technológia alkalmazása ad lehetőséget.

A müncheni Ambrith vállalkozás a Fespa kiállításon mutatta be automatikus LED-beültető berendezését, ami vékony műanyagokra tetszőleges helyre tetszőleges nagyságú és fémszínű LED-eket helyez fel. Számítógépes program határozza meg automatikusan a LED-ek kábelezését, ezután egy nagyformátumú síkágyas plotter   felhasználásával   ültetik   be a LED-eket. Növeli a rendszer felhasználhatóságát, hogy a fóliák vastagsága 0,3 mm is lehet. Ezek a  fóliák az előoldalon nyomtathatók, mivel a szükséges kábelezés a hátoldalon történik. Az Ambrith így készített POS-projektjei IF Design és German Design Award kitüntetésben is részesültek. Számos digitális nyomathordozó alkalmazására van lehetőség.
Ezzel a megoldással a legkülönbözőbb effektusok érhetők el, ahol a LED-ek fényereje tetszőlegesen szabályozható, ugyanúgy, mint a megvilágítás időpontja is. A felhasználási  területek  között  exkluzív megjelenésű POS-anyagok, nagy értékű retail-felületek egyaránt megtalálhatók. Az Ambrith számításai szerint a LED-fények élettartama 80 ezer óra is lehet.Share

Kiegészítő információk