Aktuális számunk hirdetői

Az Esko automatizálja a nagyformátumú nyomtatást

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Versenyorientált piaci környezetben az LFP nyomdai szolgáltatóknak egyre gyorsabban kell termékeiket elkészíteniük, és hibátlan munkákat nagyobb hatékonyság mellett lehet csak gazdaságosan eladni. Csökkenteni kell az állásidőket, az anyagfelhasználást, illetve a selejt keletkezését.

Szoftver- és hardvermegoldást kínál felhasználóinak az Esko, amelyek moduláris felépítésük miatt a reklám- és display-piacokon is felhasználhatóak. Az Esko már a tervezés folyamatában is segíti a gyártást. Teljes digitális work-flow-jának alkalmazása esetén a folyamatok automatizálhatók. A megoldások és készülékek integrációja, valamint   az   automatikus   work-flow   anyag- és időmegtakarítást jelent.

A POP- és POS-termékek készítéséhez ideális szoftver az ArtiosCAD. Minden felhasználó közvetlenül hozzáférhet egy display-könyvtárhoz, amikor az ArtiosCAD Display Store szoftvert alkalmazza. Ezek a minták egyszerűen átalakíthatók az adott megrendelő speciális kívánalmainak megfelelően. 3D-s designmegoldásokat is tartalmaz a program az Adobe Illustrator számára. A 3D-bemutató digitálisan ábrázolja a végterméket, így nem szükséges mintamakettek készítése, az áttervezések és javítások anyagmentesen történhetnek.

Szintén az idei Fespán mutatta be az Esko  Automation Engine workflow-megoldását, ami a nagyformátumú berendezéseknél az i-cut Suite megoldásait használja, többek között a Preflight-ellenőrzést, valamint elvégzi a szükséges adatfeldolgozásokat. A vágási művelet szükséges információit is csatolja, illetve optimalizálja az ív kihasználását. Alkalmazása esetén a digitális nyomtatók, illetve a digitális nyomatfeldolgozók áteresztőképessége, hatékonysága nő. Egy időben csökkennek a hibaforrások, az adatmenedzsment pedig kommunikációt tesz lehetővé a megrendelővel.

Minden vállalkozás azonnali státus információkat kaphat a digitális feldolgozással kapcsolatosan a Device Manager  használatával. Nemcsak a megrendelés helyzete látható, hanem segíti a megfelelő anyagválasztást is, és egzaktul határozza meg a vágási időket. Segítségével pontosabban tervezhető a termelés, prioritásokat lehet meghatározni a továbbfeldolgozás számára. A kezelő is változtathatja a sorba állított munkák ütemét, figyelembe véve az összes csatlakoztatott feldolgozó egység munkaleterhelését. Ezek a nyomatfeldolgozó berendezések egyszerre több telephelyen is működhetnek. A kalkulációs funkció meggyorsítja az egzakt költségek meghatározását, így jelentősen gyorsul a gyártás tervezése is.

Az Esko egyszerűsítette Konsgberg modellcsaládjának portfólióját, így a felhasználó a számára a legkedvezőbb megoldást választhatja ki. Két modellcsaládjával az Esko rugalmasságot és hatékonyságot biztosít. A legnagyobb rugalmasságot és kreativitást a Kongsberg X, a legjobb termelékenységet a Kongsberg C szériák garantálják. Ebből az is következik, hogy a belépő szintű berendezésektől, az X családtól (Kongsberg X20) a legnagyobb mennyiségek felé (Kongsberg C60) tud elmozdulni a szolgáltató.

Új adagoló- és oszlopozórendszerrel dolgozik a Kongsberg C60, így nem szükséges élő munkaerő a be- és kirakóműveletekhez. Ez az automatikus egység minden Kongsberg C típusú vágóhoz illeszthető, függetlenül annak nagyságától. Alkalmazása esetén egy kezelő egyszerre több berendezést is működtethet. Mivel a rendszer moduláris felépítésű, így lehetőség nyílik például arra is, hogy a nyomdai szolgáltató először csak az adagolórendszert vegye meg, és majd később illessze gépéhez a kirakóautomatikát.

 

Share

Kiegészítő információk