Aktuális számunk hirdetői

Szoftverfüggő digitális nyomtatás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A digitális nyomtatás fejlődését és hatékonyságát alapvetően befolyásolják a szoftverfejlesztések, ami a digitális rendszerekre, a nyomtatókra, a plotterekre egyaránt vonatkozik.

A nyomdaipar az egyik legjobban digitalizált iparág. Alapvető fejlesztési irány, hogy a digitális rendszerek mindenki számára könnyen kezelhetőek legyenek, a kezdő operátoroktól a termelésvezetőkig. Természetesen minden nyomdai rendszer nyitott a kreatív programok irányába, mint pl. az Adobe vagy a CorelDRAW.

A nyomdai szolgáltatók interneten keresztül PDF-eket és más nyitott forráskódú adatokat kapnak. Ezek felhasználásával kell a nyomdatermékeket elkészíteniük és online shop rendszerben értékesíteniük. Előtérbe kerülnek a web-to-print megoldások, mint például az Agfa Store-Front 4.0 felhőalapú munkafolyamata.  Az  ilyen  megoldásoknál ma már alapvető, hogy az információkat képernyőn, tableteken és okostelefonokon is meg lehessen jeleníteni, illetve alkalmazni.

A Fespa platina fokozatú támogatója  a  HP.  Print  OS  rendszerével  teljes körű nyomdaipari üzemi szoftvert fejlesztett ki. Felhőalapon működik, és webinterfészes egységeivel automatizálja az adatok fogadását és feldolgozását. Az EFI szintén platina fokozatú támogatóként az elektronikus kereskedelem, web2print és a MIS/ERP termelésirányítási rendszereket integrálja.

Nagymértékben fejlődnek a nagyformátumú nyomtatók RIP-szoftvereinek szolgáltatásai. Itt a Print Factory, a ColorGATE, a Caldera, a Mimaki és a Roland, az ErgoSoft, az SAI kínál új megoldásokat.

 

 

 

Share

Kiegészítő információk