Aktuális számunk hirdetői

Canon Océ Colorado 1640: Mérföldkő az LFP-nyomtatásban

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Új perspektívát ad a nagyformátumú nyomtatásban az Océ Colorado 1640 tekercsről tekercsre nyomtató berendezés. A Fespán ünnepelték az Océ Arizona gépcsalád tizedik jubileumi évfordulóját is.

Canon UVgél-technológiát használ az Océ Colorado 1640 berendezés. Fespa-bemutatói közül ez a készülék váltotta ki az egyik legnagyobb érdeklődést. A bemutatást követő két hétben csak Németországban több mint 100 berendezést  értékesítettek. Ennek oka a minőség, a  hatékonyság, a széles médiaválaszték, a kedvező működtetési költségek és a többtekercses használati mód.

Különösen újabb piaci megoldások megszerzése érdekében ajánlja Colorado 1640 berendezését a Canon. Segítségével sokoldalú nyomdatermékek készülhetnek, amit a THINK Personalés THINK Décor piaci tanulmányok is bizonyítanak. Többek között az European Digital Press Association (EDP) díját is elnyerte 2017-ben ez a berendezés. Az Océ Colorado 1640 170 cm széles tekercsekre nyomtat. Segítségével padló- és faldekorációk, bannerek, belső enteriőr munkák, tapéták, plakátok és backlit-felhasználások egyaránt készíthetők. A nyomatok nagy felbontásúak, dörzs- és karcállóak. Nagy sebesség nyomtatására is képes, ahol a csúcsteljesítmény159 m2 óránként. A gépsebességet az észlelési (nézési) távolság függvényében célszerű megválasztani, ami nagyon közelről, néhány centiméterről nézhető termékeknél 40 m2 óránként. A Canon UVgél-technológia gél halmazállapotú festékek nyomtatásra épül, amelyet UV-fénnyel szárítanak meg. Ez az oka annak, hogy a festékcseppek szinte tetszőleges adathordozóra nyomtathatók, ahol a cseppek megőrzik alakjukat, nem deformálódnak, és szinte azonnal megszáradnak.

A LED UV-szárítási technológia, valamint a gélalapú festékek alacsony, 28 Celsius fokos feldolgozást, illetve szárítást tesznek lehetővé. Ez az oka annak, hogy a berendezés a már használatos nyomathordozók esetében is nagyobb nyomtatási sebességre képes, ugyanakkor hőre érzékeny anyagok is feldolgozhatók rajta. Az azonnal megszáradó nyomatok nem igényelnek további védőfeldolgozást, mint pl. laminálást, így még gyorsabban kihelyezhetők a Coloradón készített anyagok. A gélalapú festékpontok a nyomathordozón tökéletes színkonzisztenciát biztosítanak.

Szabadalmaztatott a Canon UVgél nyomófej-technológia is, amelyben a fúvókákat folyamatosan ellenőrzik és korrigálják az esetlegesen fellépő eltömődéseket. Az eltömődött fejeket proaktív módon kompenzálják, illetve tisztítják. Ez oka annak, hogy mind a minőség, mind a nyomtatási sebesség állandó, hibamentes. Nehéz, robusztus felépítése révén a legkülönbözőbb anyagminőségek és -vastagságok feldolgozására alkalmas. A médiavezetés stabil, optikai ellenőrző rendszer állandóan felügyeli az anyagtovábbítást, és minden eltérést azonnal korrigál. Két tekercs is elhelyezhető a Colorado 1640-ben, amelyek különböző anyagminőség lehetnek, illetve nagyon nagy munkáknál a tekercscsere nélküli folyamatos termelés is biztosított.

További előnye az UVgél-technológiának, hogy színtere bővített, amit eddig csak az eco-solvent tinták felhasználásával lehetett elérni. Ugyanakkor környezetbarát, amit ez idáig a Latex- és az UV-tintás technológiák biztosítottak, így a Canon UVgél-technológia egyesítette az eco-solvent-, Latex- és UV-tintás technológiák előnyeit. A nyomatok időtállóak, ezért kültéren nagy biztonsággal felhasználhatók. A nyomatok PCL-mentes, szagtalan termékek, amelyek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek, ezért speciális beltéri alkalmazásokra is használhatók.

Kedvező üzemeltetési költségei miatt az Océ Colorado 1640 rendkívül gyorsan amortizálódik, ami 40%-kal kedvezőbb, mint az a versenytársak berendezéseinél tapasztalható. Ez nemcsak az energia-felhasználáson alapul, hanem rendkívül hatékony tintamennyiség-felhasználáson és karbantartást nem igénylő üzemeltetésen is. A nyomófejek havi tisztítási ideje elenyésző. A gép kezelése az eddigi rendszereknél is egyszerűbb.

Display-k és hullámkartonok gyártására alkalmas az Océ Arizona 6470 XTS modell. A jól ismert Océ Arizona 6100 szériából eddig több mint 100 berendezést értékesítettek. Kitűnő minőségű nyomatok készítésére alkalmas az Océ Arizona 6170 XTS, amit 100 ezer m2/év teljesítményre terveztek. Az Océ Arizona 1280GT az egész kiállítás alatt folyamatosan működött, nyomtatott, illetve vágott az Océ Auto Pilot System segítségével. Ez a work flow része az Océ ProCut Digital vágórendszernek, amit az Océ és a Zünd együtt fejlesztett ki. Az Océ Auto Pilot az Océ EOS Imaging technológiát használja, ami tökéletesen felismeri a nyomatokon a regiszterjeleket, függetlenül a nyomathordozótól, és a valós adatokat használja a vágás, hajtás, stancolás során. Így kitűnő automatizálási lehetőségek nyílnak a gyártásban.

Igazi Canon-újdonság volt még az Océ ColorWave 910-hez kapcsolt nagy sebességű, nagy befogadóképességű oszlopozórendszer is.

 

Share

Kiegészítő információk