Aktuális számunk hirdetői

Kampány a hamisítványok ellen

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Xerox Magyarország számtalan eszköz használatával küzd a gyártók működését
megnehezítő, a jogtiszta tonereket forgalmazó magyar vállalkozásokat ellehetetlenítő hamisítványok ellen.

Szomorú képet fest az európai tonerpiacról az Európai Tonerkazetta és Tintapatron Újragyártók Szövetség (ETIRA) közelmúltban publikált 2017. évi jelentése. Felméréseik  szerint  a  kontinensen a jogtiszta kellékanyagokkal szemben egyre keresettebbek a szabadalomsértő, elsősorban a Távol-Keletről érkező termékek. Ebbe a kategóriába azok a kazetták tartoznak, amelyeket nem a nyomtatókészülék gyártója, hanem harmadik fél állít elő, és saját márkanév alatt hoz forgalomba, de azok külsőre hasonlítanak, vagy teljesen megegyeznek az eredetivel. A számok nyelvére  lefordítva ez a térhódítás azt jelenti, hogy a 120 millió darabszámot elérő, éves európai színes, illetve  fekete-fehér toner eladásból származó bevétel közel egyharmadát – döntően a kelet-európai országokban érzékelhető piaci dömping miatt – ma már a kínai hamisítványok viszik el.
A hazai tonerpiaci helyzet sem tér el arányaiban és jellemzőiben a többi uniós, kelet-európai országétól. A Xerox Magyarország számtalan eszköz használatával küzd a gyártók működését megnehezítő, a jogtiszta tonereket forgalmazó magyar vállalkozásokat ellehetetlenítő hamisítványok ellen. Felvilágosító, edukatív kampányok, képzések megszervezése mellett folyamatosan tesztelik a piacon elérhető klónokat, hamisítványokat, és minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket a károkozás megfékezése érdekében. Továbbá olyan kereskedelmi akciókat hirdetnek, amelyek révén az árérzékeny vásárlóknak is alternatívát kínálnak ahhoz, hogy az eredetit válasszák a silány utánzatok helyett.
Augusztus elején indították el új kampányukat, ami során mindegyik, hozzájuk visszahozott eredeti, üres Xerox tonerkazetta után 500 forintot írnak jóvá egy új vásárlásakor.
Ezzel is arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy inkább a biztos minőséget válasszák a bizonytalan hátterű, a környezetre is veszélyes hamisítványokkal szemben.

Share

Kiegészítő információk