Aktuális számunk hirdetői

Exkluzív nyomatok

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Xerox: új, fehér száraz tinta

A Xerox bemutatta az iGen5 digitális nyomdagéphez biztosított, 2017-ben a rangos MUST SEE ’EMS díjjal kitüntetett új, fehér száraz tintát, aminek hozzáadásával a hagyományos módon elkészült nyomtatványok felületén különleges folthatást keltő átalakítások végezhetők el, aminek köszönhetően eddig nem tapasztalt, exkluzív megjelenés érhető el.

A digitális nyomtatás bővülésének immár semmi sem szab határt. A neves kutatócég, az InfoTrends előrejelzése szerint a technológia éves összetett növekedési üteme (CAGR) 2015-től 2020-ig tartó időszakban 27 százalékos bővülést eredményez, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban, illetve Nyugat-Európában a digitálisan nyomtatott oldalak száma három év múlva eléri a 25 milliárd darabot. Ennek köszönhetően a gyártók is fejlesztik megoldásaikat erre a platformra

A Xerox fejlesztésével többek között készíthető karácsonyi levelezőlap, amelyen a hópehely texturált részletekkel tehető egyedülállóvá, vagy tervezhető vele reklámtábla is, amin a fehérrel szedett szöveg még inkább figyelemfelkeltő hatást kelt. „Az iGen5-re fejlesztett fehér színű száraztinta számos színes és átlátszó felületen érvényesül, ami egyben azt is jelenti, hogy a nyomdai vállalkozások ennek használatával bővíthetik az exkluzív termék- és szolgáltatási palettájukat kezdve a direkt levelektől a brosúrákon, a névjegykártyákon keresztül az üdvözlőlapokig, meghívókig vagy éppen a könyvborítókig. Sőt, a csomagolás terén is kiválóan igénybe vehető ez az új fejlesztés többek között  a  hajtogatott  kartondobozoknál” – mondta Amy Stear, az iGen termékek globális termék-marketingmenedzsere.

A Xerox fehér száraz tinta megoldása minden eddiginél messzebbre jutott a szín felhasználhatóságában. Egyik fő megkülönböztető jellemzője a kiemelkedő fényerő és a fátyolosság, ami egyetlen fehér színben érhető el, illetve a két fehér réteg felvitelének opciója a nyomdagépen, automatikus többlépcsős eljárással.

A Xerox fehér száraz tintája 2017 októberétől elérhető Magyarországon is.

 

 

 

Share

Kiegészítő információk