Aktuális számunk hirdetői

Új Zünd eszközök

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Akril táblák feldolgozásához a Zünd PKD gyémántszerszámokat fejlesztett ki, melyek segítségével az ár/teljesítmény arányt tovább növelte. Poliészter szövetek vágásához és az élek hegesztéséhez a Zünd LM 100W néven új lézeres modult kínál.

A  Zünd   új   szerszámai   és   moduljai tovább  növelik  a  grafikai  szolgáltatók sokoldalúságát és piaci lehetőségeit. Ezek az eszközök a széles formátumú kivágótípusok mindegyikénél felhasználhatók.

Akril felületek vágása és marása során a felszín mattá válik, így rendszerint újabb polírozási munkafolyamatra is szükség van. Ehhez a Zünd P106 és P106-A néven gyémánt polírozókat kínál. A mostani új fejlesztés, a P201 és P201-A egy menetben végzi a vágást és a polírozást a polikristályos gyémánt (PKD) felhasználásával. Ez egy high-tec termék, amelynek segítségével minden él és nut magas fényűvé válik. Különösen hosszú vágóéllel rendelkezik a 16 mm-es szerszám, ezért vastag  anyagok  sarkai  is  polírozhatóak. A P201-A kialakítása révén teljesen automatikus marófejcserélő rendszereknél alkalmazható.

Különösen a soft signage területén dolgozók használhatják ki az LM 100W lézermodul előnyeit. A vizuális kommunikációnál a papír- és PVC-hordozók mellett egyre nagyobb szerephez jutnak a poliészter szövetek. Ezek vágását könnyíti meg az új lézeres modul, ami egy menetben vágja és hegeszti a vágott éleket, a végeredmény pedig tökéletes vágási minőség varratok nélkül. A fej ismétlési pontossággal működik. A fejben léghűtéses CO2-100W lézer működik, a feldolgozási sebesség percenként 44 méter. Minősítése első osztályú, így a kezelőknek nem kell különleges védőeszközöket, pl. védőszemüveget használniuk. A biztonságról a teljesen zárt modulfej is gondoskodik.

 

Experience Days

36 országból 300 látogató kereste fel a Zünd Experience Days-t a svájci altstätteni központban.

Új felhasználásokat és üzleti területeket ismerhettek meg a felhasználók, a témák között a kis példányszámú termékek gazdaságos gyártása mellett az eddigi üzleti modellek fejlesztése is szerepelt. A bemutatón kitértek a digitális kivágás work-flow-ba történő integrálására, a POS- és textilanyagok digitális nyomtatást követő felhasználásaira. Bemutatásra került a Zünd Cut Center  ZCC 3.0 szoftvermegoldás legújabb verziója, valamint a Zünd Design Center ZDC 3.2 megoldás is.

 

 

 

 

Share

Kiegészítő információk