Aktuális számunk hirdetői

Mimaki allround-felhasználás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Négyrétegű nyomtatás

Innovatív Print & Cut rendszert fejlesztett ki a Mimaki UCJV300-160 és UCJV150-160 nyomtató- és vágóberendezéseivel, amiket 24 órás üzemben is lehet használni.

Ez a két, tekercsről tekercsre dolgozó UV-LED-nyomtató tartalmazza a vágófejet is. Kreatív megoldások sokaságára használhatók a display-grafikák piacán. A rendszerhez a Mimaki teljesen környezetbarát   LUS-170   tintákat   ajánl. A berendezéseket 2017. negyedik negyedévétől forgalmazza a Mimaki.

Mindkét gép hétszínes változatig konfigurálható, és költséghatékony egyliteres festéktartályokkal rendelkezik. Az UV- LED-es technológia lehetővé teszi a széles anyaghasználatot. Többek közt bevonat nélküli nyomathordozók és vékony fóliák  is  nyomtathatók,  amiket  a  Latex- és a magas hőmérsékletű fixálással rendelkező oldószeres nyomtatók nem tudnak kezelni. A Mimaki szeptember és október hónapokban mutatja be új berendezését Európa-szerte.

 

Egy grafika, két nézet

Négyrétegű nyomtatásra alkalmasak a berendezések, pl. szín, fekete, fehér, szín. Ez a megoldás új nyomtatási funkciókat tesz lehetővé, segítségével réteges grafikák, transzformatív nyomatok, háttér-megvilágítású anyagok egyaránt készíthetőek. Így a nyomdai szolgáltatók különleges, dinamikus grafikákat és képeket tudnak készíteni, amiket a legkülönbözőbb fényforrásokhoz lehet illeszteni.

A designerek és a nyomdai szolgáltatók kreatívan tudnak együtt dolgozni, prémiummegoldásokat teremtve, amelyek alacsony gyártási költségek mellett produkálhatók, ugyanakkor csökken a gyártási idő, amit az integrált vágás is tovább csökkent.

Nagy szériás termékek, mint például címkék, lehúzható öntapadós elemek, padlógrafikák, járműreklámok készítését is lehetővé teszi. A rendszer alkalmas POP-display-k, csomagolóanyagok, prototípus és széria gyártására egyaránt. Az UV-nyomtatás miatt a nyomat azonnal megszilárdul, vágható, felhasználható.

Az UV-tinták fedőképessége nagyon magas, ugyanakkor a felhasználásra kerülő mennyiség négyzetméterenként csökken. A nagy fényességű fehér tinták lehetővé teszik block-out nyomatok készítését is. Kirakatgrafikák nyomtatására is alkalmas, push/pull ajtónyomatokkal együtt. A kétoldalas grafikák regisztere tökéletes.

 

Share

Kiegészítő információk