Aktuális számunk hirdetői

Esko kispéldányszámú hullámkarton-feldolgozás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kongsberg nonstop termelés

Speciálisan kis példányszámú hullámkartontermékek digitális feldolgozására tette alkalmassá az Esko Kongsberg C66 berendezését. Eddig ezen a nagyformátumú gépen csomagolóanyagokat, címkéket, display-ket lehetett gyártani.

Nagy sebességre és precíziós vágásra alkalmas a Kongsberg C66 berendezés. Az Esko robottechnológiai programjának segítségével most már nehéz táblás anyagokkal is működtethető. A POS-display-k hullámkartonokból is készülhetnek, és az Esko kivágórendszere a hagyományos stancolás igazi alternatíváját teremtette meg.

Egyedülálló módon 100 m/perces sebességgel dolgozik a Kongsberg C66. A méret egyzónás hullámkarton-termelés esetén 2,5x4,8 méter is lehet, ami nemcsak POS-display-k gyártását, hanem nagyformátumú védőcsomagolások gyártását is lehetővé teszi. A hullámkartonlemezek dupla- vagy háromrétegű hullámkartonból állhatnak. Természetesen más anyagok, mint pl. habosított poliészter táblák is feldolgozhatók.

A nagy munkafelület ellenére a Kongsberg C66 kompaktnak tekinthető, hiszen 3210x4800 mm-es befoglaló mérettel rendelkezik. Multizónás termelésre alkalmas. A szénszálas erősítésű konzol nagy sebességet és gyorsulásokat tesz lehetővé minőségi rillezés és vágás mellett. Teljesítménye 40 százalékkal nagyobb 3 méter széles XY-vágógéptársainál. Traverzek segítségével nagyobb anyagokat is képes feldolgozni.

 A  gép  asztala  két  zónára  osztható:  amíg az egyikben a kezelő előkészíti a munkát, a másikban megtörténik a vágás. A zónacsere automatikus. Az i-cut Production Console (iPC) kamerák segítségével vezérli a feldolgozást, amik a gép beállításához, kalibrálásához szükséges. A rendszer felismeri a szerszámokat. A szoftver a kezelő számára logikus, felhasználóbarát modulokat tartalmaz, amik szimbólumokon alapuló kezelői felületen érhetők el. A Device Manager modul segítségével a kezelés távolról is történhet. Miután a kezelő egy időben elő tudja készíteni az egyik munkát és a másikat pedig végzi a rendszer segítségével, így lényegesen nő a hatékonyság.

Robottechnológia segítségével nonstop termelés is végezhető, ami kis példányszámú munkák elkészítésénél is alkalmazható, ezáltal az ilyen jellegű munkák ciklusideje is nagyon kedvezővé válik

 

Share

Kiegészítő információk