Aktuális számunk hirdetői

Konica Minolta: digitális lakkozás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

MGI JETvarnish 3D

Az MGI felvásárlása után a Konica Minolta a nyomdaipari és az ipari nyomtatás területeire egyaránt betör a digitális lakkozás-nyomatfelnemesítés vonatkozásában. B/2-es és B/1-es formátumban egyaránt nagy teljesítményű rendszereket kínálnak 2D- és 3D-effektusok létrehozásához. A lakk vastagsága elérheti a 200 mikrométert.

A nyomatok legfelső rétege ma már a spot UV-lakkozás, ez teszi a termékeket élővé, exkluzívvá. Kreatív megoldások sokaságát kínálja a lakkozás, melyek felhasználása igen népszerű például a luxus csomagolóanyagok gyártásánál, de minden akcidens termék piacképessé varázsolható. Így a nyomdai szolgáltatók akármilyen technológiával is dolgoznak, mint pl. ofszet-, toneres vagy tintasugaras berendezésekkel, új piaci lehetőségeket nyithatnak.

A digitális és ofszetnyomatok az MGI JETvarnish 3D-rendszerével exkluzívvá varázsolhatóak, kombinálhatók többek közt inline melegfóliázással a glamour-csillogó hatások elérésével. A termékek egyértelműen értéknöveltté válnak, és felhívják magukra a figyelmet.

A Konica Minolta–MGI high-end lakkozó- és fóliázógépeket is kínál a piac számára B/1-es formátumban. Ez a megoldás különösen érdekes a klasszikus, magas- és ofszetnyomó nyomdák és a digitális nyomdai szolgáltatók piacán egyaránt. A UV-spotlakkozás mellett a melegfóliázás egy menetben történhet, ami különösen fokozza a hatékonyságot. Leegyszerűsödnek a termelési folyamatok, gyorsabbá, hatékonyabbá válnak a nyomdai szolgáltatók köztes logisztikai tevékenysége is. A nyomdai szolgáltatók ezzel a megoldással kitörhetnek a legolcsóbb konkurencia kategóriából, megkülönböztethetik magukat a szolgáltató versenytársaktól. Mindezt az emóciókat ébresztő többletértékű termékeknek köszönhetik.

 

Share

Kiegészítő információk