Aktuális számunk hirdetői

Szakképzés: rajtunk a sor

Olvasóink értékelése:  / 1

Lehetőség van, csak élni kellene vele

Országosan egyre súlyosabb gondot jelent a nyomdaipari szakemberhiány mind a közép-, mind a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében. A Nyomda- és Papíripari Szövetség több területen stratégiai koordinációval járul hozzá az égető probléma megoldásához, amit 2018-ban is egyik fő feladatának tekint. A budapesti közép- és felsőfokú nyomdaipari szakképzés népszerűsítéséről dr. Peller Katalin ügyvezető igazgató tájékoztatja olvasóinkat.

Bővebben...

Heidelbergi gépmester-továbbképzés Budaörsön

Olvasóink értékelése:  / 0

Szépen, hatékonyan 15 000-rel otthon is

Heidelberget senkinek sem kell bemutatni, aki a nyomdaiparban dolgozik. Régebben Magyarországon álmodtak róla, ma már a nyomdák többségében ilyen gépek dübörögnek. Sokan panaszkodtak a rendszerváltás utáni években, amikor az úgynevezett „dominantos” korszak volt, hogy a Print & Publishing hasábjain megjelent heidelbergi hirdetés szlogenje több mint 20 éve a „szépen 15 000-rel” mondat volt. Természetesen az akkori álom, a „szépen 15 000-rel” még nem is volt annyira elvárás, mert inkább keresleti piac volt a mai kínálati helyett, az árat és a gyártási határidőt maga a nyomda határozta meg.

Bővebben...

A nyomtatott kommunikációért

Olvasóink értékelése:  / 0

A Nyomda- és Papíripari Szövetség által alapított Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány az idei évtől megkapta a jogosultságot, hogy a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásait gyűjtse. Az alapítványt nyomdai és papíripari szakemberek széles szakmai közössége támogatja.

Bővebben...

Best Print Hungary 2018 pályázati felhívás

Olvasóink értékelése:  / 0

Kedves Kollégák!

2017-ben 19 cég és 5 iskola 109 kiadványa versenyzett a Best Print Hungary-n. Idén is várjuk új és régi versenyzők műveit a legjobbak megmérettetésén. Célunk változatlanul az, hogy megmutassuk: a print a legmagasabb szinten képes ötvözni a 21. század tudását a szakmai hagyományokkal. Egyre több kutatás és egyre több felhasználó ismeri fel a nyomtatott kommunikációban rejlő lehetőségeket és előnyöket. A mi dolgunk, hogy erősítsük, támogassuk ezeket a törekvéseket.

Bővebben...

Kiegészítő információk