Aktuális számunk hirdetői

Heidelberg: többcsatornás oktatás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Heidelberger Druckmashinen AG a duális képzés keretében nagy hangsúlyt fektet a saját oktatócentrumában történő képzésre, ezenfelül együttműködik a németországi egyetemekkel és főiskolákkal is. A 2017/2018-as tanévet 99 közép- és felsőfokú tanuló kezdte meg a vállalatnál.

A stratégiai irány: „Heidelberg goes Digital” különösen erősen fókuszál a digitális folyamatok nyomdaipari alkalmazására. Ennek keretében például mechatronikereket képeznek, akik a View2Connect kommunikációs és együttműködési platformmal is megismerkednek. Ez többek között magában foglalja az összeszerelési műveletek teljes digitalizálását. A Heidelberg minden társasági területén megkezdte a digitális munkahelyekre történő képzés előkészítését.

Mostanra a Rajna-Neckar völgyi régióban a Heidelberg a műszaki kiképzést is átalakította. Lemfabric 4.0 (Tanulóbázis 4.0) néven Baden-Württemberg tartományban szintén erősíti a digitális képzést. A Heidelberg jelenleg összesen 235 főt oktat duális képzés formájában közép- és felsőszinten. Ebbe beleértendő a Wiesloch-Walldorfban indított 67 fős aktuális képzés is. A migrációs politikát a Heidelberg egy afganisztáni fiatal képzésével támogatja, aki a nyomtatás médiatechnológiáját tanulja. A Heidelberg a szakmai oktatást Wiesloch-Walldorfban, Brandenburgban, Amstettenben és Ludwigsburgban végzik. A Heidelberg a képzéséhez természetesen állami támogatást is igénybe vesz.

Ipar 4.0 főtémakörben a Heidelberg a főiskolai képzést is támogatja az Allensbach Hochschule Konstanz keretében. Ez a képzés a jelenlegi és a jövőorientált tevékenységi körökre koncentrál, amely levelező tagozatú képzést folytat. Ennek fő területe az Ipar 4.0, illetve a digitalizáció. A résztvevők 4-6 szemeszteres képzésben vehetnek részt, melynek keretében BA-, MA- vagy MBA-végzettséget szereznek. Többek között digital business management, general management és engineering management szakokon végezhetnek. Az engineering management az üzleti folyamatok digitalizálását tárgyalja, amelynek része a big data menedzsment, valamint az ipari információs menedzsment.

Lányok és fiúk egyaránt részt vesznek a duális felsőfokú képzésben, amit a Heidelberg négy németországi gyártóüzemében végez.

 

Coating days

7. alkalommal rendezte meg a Heidelberg ofszetnyomtatásos lakkozási tanfolyamát.

Szeptember végén Wiesloch-Walldorfban  négy napon keresztül közel 120 résztvevő látogatta meg a Heidelberg lakkozási know-how-transzfer tanfolyamát. Ezen gépmesterek és termelésirányítók részére hagyományos, UV- és LED-technológiás lakkozásokat mutattak be, illetve ismertették azok optimális kezelhetőségét. Heidelberg Saphira LED portfóliót használtak, melyekkel matt, fényes és drip-off felhasználásokat, valamint  relief  nyomatokat  produkáltak, ahol a szitanyomtatásnál használatos lakkozási mennyiségeket vittek fel. Már több mint 2500 kiszerelés áll rendelkezésre.

Számos szabványfelhasználást definiáltak a diszperziós és UV-lakkozás területén, ahol a gép, a felhasználási anyagok összhangját optimalizálták. Fontos szerep a nyomtatásnál a gazdaságosság is.

A bemutatók és előadások a lakkok helyes kezelésére, a lakkozóművek és raszterhengerek beállítására, a lakkozólemezek feszítésére is kiterjedtek. Fontos a viszkozitásmérés és a helyes tisztítás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Kiegészítő információk