Aktuális számunk hirdetői

Print & Publishing 166

Olvasóink értékelése:  / 0

Kedves Olvasó!

Ne reméljen békés, nyugodt évet 2018-ban sem! Továbbra is lehet küzdeni, az utolsó „békeév” a múlt évezredben volt. Bízzunk a jövőben! Kezdjük azzal, amin nem tudunk változtatni, mert még nincs igényünk egy új típusú, globális megoldás keresésére se.

A kereslet-kínálat szabályozását a papírgyárak termékszerkezet-változtatással, termeléscsökkentéssel, kvótarendszer bevezetéssel próbálják számukra kedvező módon megoldani. Emellett folyamatos, többnyire indokolt áremelést hajtanak végre. A gyártók profiltisztítás mellett tervezik növekedésüket. Ezzel, valamint árnövekedéssel egész évben számolnunk kell.

A gépgyártóknál folyamatos a konszolidáció. Most már itt is új korszakot élünk. A kishalak megevése után a nagyok falják fel egymást. Anyag- és technológiabeszállítóink akarva vagy  akaratlanul a piaci verseny csökkentésére törekednek, aminek a végén monopolhelyzetek kialakulásával is számolnunk kell.

Biztos jövőnk van

Szerencsére nő a nyomtatás piaca. Tágul a Gutenberg-galaxis! Minden nyomtatással készül, vagy legalább is minden tömegterméket nyomtatással teszünk művésziesen egyedi példánnyá. Így látszatra nincs két egyforma mobil, ruha, síléc, fürdőszoba vagy üdítő… A klasszikus könyv is feltámadóban van. A nagy digitális reklámzajban a nyomtatott reklámok hatékonysága mérhetően nő, és megelőzik versenytársaikét. A több milliárd tucatnyi tömegterméket egyedi csomagolásuk adja el. Az áruvédelem másodlagos, a hamisítás elleni védelem, nyomon követhetőség mára már elsődleges alapkövetelménnyé vált.

Bővebben...

Kiegészítő információk