Aktuális számunk hirdetői

Plusz-mínusz megyei sajtó

Olvasóink értékelése:  / 0

A hazai nyilvánosság fórumain hívószó lett a megyei sajtó. Soha ennyit nem utaltak rá, ennél tovább azonban nem is nagyon terjedt az országos véleményformálók figyelme. Az elemzéshez végig kellett volna gondolni azt a csaknem három évtizedet, amelyben a megyei napilapok a legolvasottabb újságok állapotából a leggyakrabban emlegetettekébe jutottak el. Két mértékadó idézet keretezi az átalakítási folyamat kezdetét és a végét.

Bővebben...

Központban az adatvédelem

Olvasóink értékelése:  / 0

A Magyar Lapkiadók Egyesülete „A médiavállalkozások felkészülése az EU új Általános Adatvédelmi Rendeletére” címmel előadást szervez 2017 márciusában.

Bővebben...

Magyarítás a sajtóban

Olvasóink értékelése:  / 0

Német cégek tündöklése és bukása (?) a hazai médiapiacon

A magyar miniszterelnök 2016. december 15-én interjút adott egy digitális újságnak, ezt mondta a 888.hu munkatársának: „Öt évvel ezelőtt a magyar média meghatározó része még német tulajdonban volt.” Ezután kibontott egy mellékes gondolatot, amelyet nem részleteznék, és ezzel a következtetéssel fejezte be: „A helyzet mára megváltozott.” Adódik a kérdés, vajon miként kerültek Magyarországra a német sajtóbefektetők. Mit csináltak itt a legutóbbi negyedszázadban? Nemrégiben milyen körülmények között távoztak?

Bővebben...

Egyet fizet, kettőt kap?

Olvasóink értékelése:  / 0

Január első munkanapján érdekes hír látott napvilágot. A Magyar Posta bejelentette, hogy tizenkilenc településen megszünteti a reggeli újságkézbesítést. Azóta a gondosan kiválasztott falvak postásai nem a szerződésben vállalt reggeli időpontig hozzák ki a napilapokat, hanem ebéd után. Aki tehát nem otthon dolgozik, hanem kint, a határban vagy más településen, az csupán esti hazaérkezése után veheti kézbe az újságját. További félnapos késéssel, hogy már a reggeli újság is félnapos késéssel számolt be a tegnap esti lapzárta után történtekről.

Bővebben...

Kiegészítő információk