Aktuális számunk hirdetői

Fespa Winners Awards

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Innovatív termékekkel versenyeztek a Fespa Awards résztvevői. A díjkiosztóra a Fespa gálaestjén, a Grand Elysée Hotelben került sor.

Nagy hagyományokkal rendelkezik a Fespa Winners Awards. 2017-ben 37 tagország számos alkotást küldött be, amelyeket 26 kategóriába sorolt a zsűri. A versenytermékek  között  megtalálható volt 3D-nyomtatással készült cipő, több mint 30-féle trikó, 31-féle speciális effektus, point-of-purchase termékek papíron és kartonon. A Fespán közönségszavazást is rendeztek: a 2017 People’s Choice Award díjat a 3D-nyomtatással foglalkozó ausztrál OMUS PTY nyomda nyerte el megnyerő Louis Vuitton pop-up termékével. Ezt a kupola alakú művet 48 lépésben nyomtatták, majd ezt követte az összeépítés. A nyomda mintegy 900 kg gélanyagot használt a munka elkészítéséhez.
A Best in Show Awardot a svájci Lorenz Boegli nyerte el szitanyomatával. A „Le Monde des Effects” speciális effektet használt: ez a mű egy újság, amelyen több szitanyomási technológiát kombinált.
Josep Tobella Soler, a zsűri tagja szerint „Az emberek azt hihetnék, hogy a szitanyomtatás napjai meg vannak számlálva. Azonban a verseny kategóriái innovatívan igazolják,  hogy  ez  a  megállapítás  téves. A szitanyomtatás élni fog, hiszen egy kiválthatatlan technológia több megoldás esetén. A hagyományos szitanyomtatás egy különleges kézimunka, ami még engem is meglep. A grafikák és a plakátok speciális hatásai lélegzetelállítóak.”
A Young Star Awardot a holland Sandra Zomer nyerte el „Illusive Mind” munkájával. Ez a modellkollekció kommunikációs játékokat mutat a realitás és az egyéni értékelés között. A designer szerint: „Ez a munka átmenet az illúzió és a felhasznált anyagok, jelenségek, formák között, egy mozgást hoznak létre, ami csak a szellemiségünkben létezik.”

Különböző kategóriákban osztottak díjakat, többek között: Point-of-Purchase papír és karton, illetve műanyag, poszter, szerigráfia és művészet, nyomtatott címke, speciális effektusok különböző nyomathordozókon, textilkategória, tekercsről tekercsre történő nyomtatás, üveg, kerámia és fém, 3D-s termékek, non-printing signage és funkcionális nyomtatás.


Share

Kiegészítő információk