Aktuális számunk hirdetői

HandTop UV-nyomtatók: Bízhat vállalkozása sikerében!

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Magas minőség és versenyképes ár-érték arány jellemzi az Európában már jól ismert, de a hazai piacon eddig még kevésbé ismert HandTop berendezéseit. A legújabb nyomtatási technológia lehetővé teszi a szinte fotóminőségű nyomtatást az ipari nyomtatók családjában. Nagy teljesítményű tekercses, hibrid és síkágyas berendezései megbízható eszközei egy nyomdai szolgáltatónak.

Elég  nehéz  dolog  manapság  újat  mutatni a digitális nyomtató felhasználók részére. Főleg a nagyformátumú nyomtatás területén, ahol számos, az országban már jó pár éve bejáratott márkák versenyeznek egymással. Ezen belül az UV-nyomtatás, ahol csak azok a felhasználók  jöhetnek  számításba,  akiknek  már jól bejáratott ügyfélkör áll rendelkezésükre, és szerteágazó igényeket kell kielégíteni, valamint az UV-nyomtatásban benne rejlő technológiai előnyöket is ki akarják használni a piaci versenyben. Tekercses és táblás anyagok nyomtatása, valamint az egyre elterjedtebb beltéri hullámkarton display-ek. Mint minden terület, az UV-nyomtatók is rengeteg fejlődésen mentek át az elmúlt években. Ma egy valamire való UV-nyomtatónak a következő igényeket kell kielégíteni: fehér szín, LED-UV-szárító, antisztatizáló, és természetesen egy szinte asztali fotónyomtató nyomatminősége.

Erre a területre érkeztek az Európában már jól ismert, de a hazai piacon eddig még ismeretlen HandTop nyomtatók. Tekercses, hibrid és síkágyas nyomtatók vannak a választékban. A „belépő szintű” 1,6 m széles HT1600UV hibrid modell egy kisebb és közepes szolgáltató minden igényét kielégíti, mely kb. 1000 m2 táblás vagy 2000 m2 tekercses média havi nyomatmennyiséget tud a legjobb felbontásban Ricoh Gen5 fejekkel. Ennél a teljesítménynél a nyomatokban nem találjuk az UV-nyomtatásra jellemző sávosodást. Ha mégis probléma adódna a teljesítménnyel, Kyocera-fejekkel is elérhetőek a nyomatók kétszer nagyobb teljesítmény mellett.

A 6 szín tökéletes színátmeneteket eredményez, 600x900-s dpi felbontás mellett. A LED-UV-szárító minimális hőterhelést ad a médiák számára, ezáltal elkerülve a vetemedést (például hullámkarton-nyomtatás!). Aki rendelkezik már UV-nyomtatóval, tudja, milyen jellegű gondot okoz az UV-lámpák által generált 70-80 Celsius fok. Tehát számos olyan anyag is nyomtatható, amelyek ez idáig a hagyományos Mercury-lámpákkal nem volt lehetséges.

 

Anyagtovábbítás

A hibrid modelleknél szokásos transzporter asztal, mely alatt több zónában állíthatjuk a leszívást. A síkágyas nyomtatók esetében természetesen az asztal is több vákuumzónára van osztva. A hibrid nyomtatók esetében roll-to-roll opció is van a berendezésen. Elöl, hátul fel- és lecsévélő állítható erősségű elektromos kuplung rendszerrel. A hibridek 5 cm, a síkágyas nyomtatók 10 cm anyagvastagságot képesek nyomtatni.

 

Fehér szín

A legproblémásabb terület általában a fehér színnel dolgozó nyomtatók esetében. Éppen ezért a festék keringetése egészen a fejekig megoldott. Külön állítható a fejekben a vákuum a színek és külön a fehér festék esetében.

 

Sztatikus problémák

A nyomtatókon telepítve van antisztatizáló rendszer, ami a legtöbb ilyen jellegű problémára megoldást kínál. 1,6, 2,5, 3,2 méter szélességű hibrid és több síkágyas modell létezik egészen a közkedvelt 3x2 m-es méretig. Természetesen ahogy nő a szélesség, úgy nő a teljesítmény.

 

Árak, önköltség

Mivel a forgalmazó COLORPOSTER Kft. szeretné minél jobban megismertetni a márkát, a nyomtatóárak igen attraktívnak mondhatóak. A festékárak kb. 250 Ft-os négyzetméter-költséget eredményeznek (fehér nélkül). A fehér festék már egy rétegben is tökéletes fedést biztosít. A nyomtatók háromrétegű nyomtatásra is képesek egy lépésben, ami pl. a világító táblák esetében  kiváló  megoldás,  hiszen  a  ránézeti és az átvilágított kép között nincs eltérés. Egyszerűen a driver-ből állítható funkció, nem  kell  külön  bűvészkedni.  A  nyomtatók CALDERA RIP-szoftverrel érkeznek, mely színprofilozásra is alkalmas számos nagyon profi alkalmazás mellett.

Elsőnek lenni mindig kockázatos lehet, de felismerni egy termékben, hogy ezáltal lehetünk elsők a versenyben, előrelátást feltételez. Ez mondható el a szombathelyi YELLOW DESIGN Kft.-ről, akik egy HT2500UV nyomtatót vásároltak elsőként Magyarországon. Nagyon körbejárva a piacot, a választékot, döntöttek a HandTop márka mellett.

 

Minden nyomtató annyit ér, amennyi mögötte van. A nyomtatófejekre 3 hónap, a berendezésre 1 év teljeskörű és 3 év  garancia jár az elektronikus alkatrészekre. Magyarországi szerviz, európai szervizközpont, ami a biztonságos működtetést biztosítja.

Jelenleg a cég bemutatótermében egy HT1600UV nyomtató található bemutató jelleggel. Aki szeretné tesztelni a berendezést, bátran hívja a céget. Az eddigi nyílt napi bemutatók nagy sikerrel zárultak.

Cím: 1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

Telefon: +36 (1) 399 0015

Mobil: +36 (30) 686-1860

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.colorposter.hu

 

 

 

Share

Kiegészítő információk