Aktuális számunk hirdetői

Verhetetlen Epson-megoldások: EcoTank és PaperLab

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Good Design Best 100 kitüntetésben részesült az Epson tintasugaras nyomtatói közül az EcoTank, valamint a szárazrostos technológiával működő PaperLab A8000 berendezés, amely irodai papírokból recycling íveket készít.

Olyan termékek nyerhetik el a Good Design Awards kitüntetést, melyek az emberek életét javítják, valamint a társadalom jólétét szolgálják. 2017-ben hét Epson termék részesült ebben a kitüntetésben, amelyből 2017 novemberében az EcoTank és a PaperLab a legfrissebb kitüntetett.

A vevők nagy volumenű festéktankokat igényelnek tintasugarasa nyomtatóiknál. Az Epson EcoTank néven új rendszert fejlesztett ki, melyet az ET-4750, L6190, L6191, L6198 és ET-2750 fotóminőségű tintasugaras nyomtatóiba épített be. Ezek segítségével könnyen és biztonságosan ellenőrizhető a tintasugaras nyomtatók festékkészlete, ahol a különböző tintatartályok összecserélés nélkül folyamatosan utántölthetők, így a piacon verhetetlen ár/teljesítmény arányt kínálnak. Az újgenerációs tankok segítségével a felhasználók gyakorlatilag folyamatosan nyomtathatnak. Nemcsak esztétikai, hanem kezelhetőségi előnyöket jelent, hogy a tankrendszer a nyomtatók frontoldalán található, folyamatosan, cseppveszteség nélkül utántölthetők. A festékhiányt elektronikus figyelmeztetés is jelzi.

Az EcoTank megoldásokat az Epson december elején Budapesten is bemutatta.

Pillanatnyilag csak Japánban forgalmazza a Seiko Epson Corporation PaperLab A8000 papírgyártó berendezését. Ez az irodákban is elhelyezhető modell felhasznált irodai papírokból szárazrostos eljárással új papírt készít, így a papírgyártáshoz nem szükséges a hagyományos gyártásnál alkalmazott nagy vízmennyiség, sőt, vizes kapcsolatra sincs szüksége.

A különböző irodai papírokat nemcsak információbiztonsági szempontokat kielégítően semmisíti meg a berendezés, hanem különböző formátumú és méretű új papírokat készít. Az Epson így nem a papímentes irodát, hanem az állandó papír-körforgalmú irodát teremtette meg, amellyel gazdaságosan biztosítható az irodák folyamatos papírellátása.

2017-ben Good Design Awards kitüntetésben részesült még az Epson WorkForce Pro WF-3720, WF-4720, WF-4740 üzleti inkjetes nyomtatója, a pillanatnyilag még csak Japánban forgalmazott Epson EP- 50V tintasugaras nyomtatója, valamint az A/3-as multifunkciós színes Epson WorkForce Enterprise WF-C20590/C17590 nyomtatója is.

 

Share

Kiegészítő információk