Aktuális számunk hirdetői

Hungaropack 2017

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

1967-ben alapították meg Hungaropack csomagolási versenyt, amelynek 50. évfordulóját dr. Fazekas Sándor miniszter fővédnöksége mellett a CSAOSZ gondozásában ünnepelhetjük meg. Az idei versenyre 28 vállalattól 64 érvényes nevezés érkezett.

PRINT & PUBLISHING különdíj

Helikon Nyomda Kft.: KOCH FRISCH borcímkecsalád

A nevezett borcímkecsalád újdonsága, hogy alappapírját egy polipropilén réteggel laminálták, ezáltal lényegesen jobban bírja a „jeges vödör” tesztet. A megújított arculat a vásárlói igényeket szem előtt tartva hívja fel a vásárlók figyelmét a borászat termékeire.

A tapadócímke gyártása többféle technológiai újdonságot, a megszokottól eltérő műszaki megoldást igényelt, mert szita-, dombor- és hologramnyomtatást egyaránt alkalmaztak. A hátcímkén egy „élő borhőmérő” is található, amelyen az optimális fogyasztási hőmérséklet egyszerűen ellenőrizhető. A címke könnyen lehúzható a palackról, így nem okoz problémát a csomagolóeszköz újratöltésekor vagy anyagában történő hasznosításakor.

A  tervezett  mennyiség  évi  100-200  ezer, a címkézés gépi úton történik. A papír- polipropilén anyagtársítás csak energetikai újrahasznosítást tesz lehetővé.

 

PACKAGING magazin különdíj

Béflex Zrt.: Fragrance Poligon parfüm display

A display legfőbb jellegzetessége az ezüstfóliázott háromszögekkel tagolt, ívben hajlított középső része. Az ezüstfólia kiválasztásánál fontos volt, hogy fényessége ellenére ne látszanak meg rajta az ujjlenyomatok. A völgyelések és bemetszések megfelelő kombinációjának köszönhetően az íves rész hajlításkor előhajtogatás nélkül is felveszi a formáját. Különleges alakja nemcsak az esztétikumát, hanem a stabilitását is növeli. Ragasztás csak a középső rész és a hátfal elemek illesztésénél található.

A display alapanyaga mikrohullámú és ötrétegű hullámpapírlemez, amire ofszetnyomtatott ívet  kasíroztak,  majd a lábazati részt és a koronát fényes fóliával laminálták.

A displayt a szerkezetére erősített PET anyagú szórólaptartó egészíti ki.

 

PACKAGING magazin különdíj

Rondo Kft.: Párnatasak kínáló-gyűjtőcsomagolás

A tálcával egy darabból készülő betét láthatatlanul választja el és álló helyzetben megtartja a párnatasakokat, ezáltal kiemeli azok látványos megjelenését. A helytakarékos kialakítású  tálca  türkiz  nyomata  a  termék  csomagolásának fő színével harmonizál. A párnatasak terhet nem viselhet, ezért a konstrukció – költséghatékony módon – olyan inline gyártható tetőt kapott, ami a tálca peremén belül helyezkedik el. A betét kialakításánál így azt is figyelembe kellett venni, hogy a kínáló tálcába a tetőt könnyen bele lehessen helyezni, majd az üzletben levenni. A tálca mikrohullámú, míg a tető B hullámosítású hullámpapírlemezből készült, mindkettőnél fehér fedőréteggel.

A prémium kategóriás termék esetében a gépi csomagolás igénye nem merül fel.

A csomagolás természetes alapanyaga révén környezetbarát, felhasználás után 100%-ban újra-hasznosítható.

 

Share

Kiegészítő információk